Tämä on kuulemma ainoa oikea (niistä kaikista sadasta oikeasta) Bolognesekastikkeen ohje joten sen on pakko olla hyvää. Mausteilla ja raaka-aineilla ei turhia kikkailla. Aika menee enimmäkseen pilkkomiseen ja odottamiseen että Ragu eli kastike on valmis. Mitä heikompi laatuinen liha on kyseessä niin kypsymisaika on pidempi mutta maku parempi. Minulla on nyt porissut miedolla lämmöllä tuo Ragu vasta puolituntia ja maku on nyt jo mahtava vaikka mausteita en ole juuri laittanut nimeksikään. Normaali naudan jauheliha kyseessä joten tunti vielä ja…
1rkl. Voita paistamiseen
n.50g Pekonia
1 Sipuli
3-5 Valkosipulinkynsiä
2 Porkkanaa
1 kpl. Lehtisellerin varsi
400g Jauhelihaa
n. 3dl kuivaa Punaviiniä
n. 2dl Lihalientä
400 g Tomaattimurskaa
2kpl Laakerinlehteä
Suolaa ja mustapippurirouhetta
Spagettia tai pastaa
Parmesaan juustoraastetta
Pilko sipulit ja laita ruokalusikallinen voita pannulle. Laita pannulle pilkotut varsisellerit sekä porkkanat. Kuullota sipulit pannulla ja lisää pannulle paloiteltu pekoni jonka ruskistat.
Kaada pannulta kaikki pois erilliseen kulhoon ja ruskista sen jälkeen pannulla jauheliha kovalla lämmöllä pienissä erissä.
Yhdistä ruskistettu jauheliha sekä sipulit, porkkanat sekä varsiselleri pannulle.
Lisää punaviini ja anna kiehua niin kauan kunnes lähes puolet nesteestä on haihtunut.
Lisää tomaattimurska sekä puolet lihaliemestä ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa loput lihaliemestä.
Tarkista maku ja lisää tarvittessa suolaa ja mustapippuria.
Lopuksi keitä pasta tai spagetti ja tarjoile parmesaaniraasteen kera.