Tähän asti olen ollut sitä mieltä että hyviä lihapullia ei kannata pilata kastikkeella.
Nyt meni työnalle lihapullat tomaattikastikkeella ja paluuta takaisin ei ole… kyllä se kastike ehdottomasti kuuluu lihapullien kaveriksi.
Kastike:
400g Tomaattimurskaa tai Kuorittuja Tomaatteja
1rkl Tomaattipyreetä
1rkl Punaviinietikkaa
1dl Punaviiniä
1kpl Sipulia
2kpl Valkosipulin kynsiä
Chiliä (jauhetta tai tuoretta)
Suolaa
Mustapippuria
Oreganoa
Basilikaa
Voita/Öljyä paistamiseen
0,3dl Vettä
Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipulit pannulla.
Lisää tomaattimurska, pyree, punaviini ja hauduta noin viisi ninuuttia.
Lisää punaviinietikka ja mausteet.
Anna kiehua hiljalleen 30 minuuttia ja lisää tarvittaessa vettä (tai mietoa lihalientä)
Lopussa lisää tuore basilika.
Lihapullat:
400g Jauhelihaa
1kpl Kanamuna
2rkl Korppujauhoja
1kpl Sipuli
2kpl Valkosipulin kynttä
Suolaa
Mustapippuria
Chiliä
Oreganoa
Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet mahdollismman pieneksi.
Laita pannulle nokare voita ja kuullota sipulit.
Laita kulhoon korppujauhot ja vesi. Sekoita ja anna turvota pari minuuttia.
Lisää sekaan jauheliha, kanamuna, kuulotetut sipulit, mausteet ja pilko vähän sekaan tuoretta chiliä.
Sekoita ainekset mutta varo ettei taikina sekoitu liian tiiviiksi.
Taputtele taikinasta lihapullia (ei liian tiiviitä)
Laita nokare voita pannulle ja ja kuumenna.
Lisää lihapullia väljästi pannulle ja paista hyvä paistopinta kummallekin puolelle.
Lihapullia ei saa kypsentää vielä läpikypsiksi vaan ne pitää jäädä hieman raa’aksi sisältä.
Kun kaikki lihapullat ovat saaneet kauniin värin pintaansa kaada tomaattikastike päälle ja anna hautua 10-15 minuuttia.
Tässä välissä keitä spagetti paketin ohjeen mukaan.
Kun pasta on kypsää niin sekoita kaikki keskenään lisää hieman tuoretta basilikaa tai persiljaa ja kaiken kruunaa raastettu parmesaani.