Tänä talvena ollaan saatu nauttia lumesta ehkä enemmän kuin tarpeeksi ja nyt kun vielä tuli kunnon pakkaset niin onhan se pakko edes yhden kerran tehdä tälle talvelle Burgundinpataa.
Nyt on tarkoitus tehdä sellainen määrä tätä herkkua että muutamaan päivään ei tarvitse pähkäillä mitä tänään syötäisiin.
n. 1kg Naudan sisäpaistia
175g Pekonia
4dl Punaviiniä
3dl Vettä
1 prk Kokonaisia Herkkusieniä
2dl Hillosipuleita
0,5dl Tomaattipyree
3 kpl Porkkanaa
1 kpl Punainen paprika
5-10 kpl Pieniä Shalottisipuleita
1 kpl Kanaliemikuutio/fondi
4 kpl Valkosipulin kynsiä
4 kpl Laakerinlehtiä
3rkl Vehnäjauhoja
Suolaa
Mustapippuria
Tuoretta Timjamia
Perunaa
Ota reilun kokoinen uunivuoka tai pata ja laita uuni valmiiksi lämpenemään 125 asteeseen..
Leikkaa liha sopiviksi annospaloiksi.
Paloittele pekoni ja laita kylmälle pannulle.
Paista rapeaksi ja lisää mukaan paloitellut lihapalat perissa erässä.
Ruskista lihat ja lisää sekaan tomaattipyre, laakerinlehdet, pienet kuoritut shalottisipulit. valkosipuli, paprika ja pilkotut porkkanat.
Lisää mukaan vehnäjauhot ja ruskista niitä pari minuuttia.
Lisää mukaan punaviini ja sekoita hyvin.
Anna hetken kiehua hiljalleen ja lisää myös vesi sekä kanafondi.
Laita myllystä hieman mustapippuria ja suolaa.
Nosta pata uuniin ja jätä kypsentymään 4 – 6 tunniksi.
Lisää tarvittaessa vettä tai kanafondia jos liemi suurustuu mielestäsi liikaa.
Tässä vaiheessa voit ottaa erillisen paistinpannun ja paista herkkusieniä hetken aikaa jotta ylimääräinen neste irtoaa sienistä.
Kun pata on ollut pari kolme tuntia uunissa niin lisää paistetut herkkusienet, hillosipulit ja timjami.
Tarkista maku ja lisää mausteita jos on tarvis.
Itse sidoin pienen timjaminipun puuvillanarulla nippuun jolloin sen saa helposti pois kun pata on valmista.
Tähän sopii kuin nänä päähän keitetty peruna jotka kannattaa keittää lopussa omassa kattilassa.
Lopuksi voit koristella valmiin annoksen timjamilla tai persiljalla.