Sain vaimolta uuden padan tuossa vuodenvaihteessa ja nyt ajattelin pyyhkiä siitä pölyt päältä ja kokeilla miten se toimii Burgundinpadassa. Hyvinhän tuo näytti pelittävän koska tarkoitus oli tehdä ruokaa niin että syödään siitä pari kolme päivää mutta niin hyvää pataa saatiin että meni lähes samalla kertaa kaikki.
Yksinkertainen ruoka tämä Ranskalainen lihapata on tehdä.
Laita alussa uuni lämpiämään 150 asteeseen. Kannattaa alussa pilkkoa kaikki mitä tarvitsee ja kuullottaa ne oikeassa järjestyksessä. Lopputulos palkitaan ruhtinaallisesti maun muodossa. Tämä määrä pitäisi riittää hyvin neljälle henkilölle.
800g Naudan Sisäpaistia
150g Pekonia
3rkl Tomaattipyreetä
200g Kokonaisia Herkkusieniä
3kpl Porkkanaa
1kpl Punainen paprika
4dl Punaviiniä
2dl Lihalientä
3kpl Laakerinlehteä
3rkl Vehnäjauhoja
Pieniä Shalottisipuleita tai Hillopipuleita
5kpl Valkosipulinkynsiä
Voita paistamiseen
Suolaa ja Mustapippuria
Tuoretta Timjamia
Kuori ja pilko valkosipulit, porkkanat ja paprika. Kuori kokonaiset shalottisipulit ja jätä ne kokonaisiksi. Pilko pekoni kuutioiksi ja liha noin 3x3cm paloiksi. Itse pilkoin myös varsiselleriä mukaan mutta se ei kuulu alkuperäiseen reseptiin joten voi jättää poiskin.
Laita pekoni ja valkosipuli pannulle ja ruskista hetki.
Lisää lihat muutamassa erässä…
… ja ruskista ne.
Siirrä lihat pois pannulta ja laita reilu nokare voita.
Kaada pilkotut porkkanat, kokonaiset sipulit ja paprikat pannulle ja freesaa niitä n. 5 minuuttia.
Lisää herkusienet kokonaisina ja jatka vielä freesaamista toiset 5 minuuttia.
Lisää ruskitetut lihat pannulle ja ripottele sekaan vehnäjauhot. Sekoita ja ruskista hetki.
Lisää tomaattipyree, punaviini, lihaliemi, laakerinlehdet ja mausteet.
Käytä uunikestävää pataa tai pannua laita uuniin noin kolmeksi tunniksi.
Tarkista välillä ettei pata kuivu liikaa. Tarvittaessa käytä kantta padassa.
Kolmen tunnin päästä padan pitäisi näyttää suurinpiirtein tältä. Lisää aivan lopussa timjami. Älä liioittele timjamin kanssa koska se antaa voimakkaan maun pataan jo pienemmässäkin määrässä.
Keitetyt perunat sopii tämän kanssa erinomaisesti joten ei muuta kuin bon apetit…
Burgundinpata on yksi parhaimmista pataruoista.:)
Oli ensimmäinen kerta kuin tein mutta ei taatusti viimeinen. Uskomattoman hyvää oli.
Pataruoat on kyllä herkkua. Niitä ei kannata kesälläkään unohtaa. Minulla on pari pataa joita voi käyttää grillissä, sitten kun grilliruokaa ei enää jaksa syödä… 🙂 Pata tulee mukavasti siinä ulkogrillissä pihalla puuhatessa. 🙂
Juurikin näin, ja loppujen lopuksi helppoa ruokaa tehdä =)