Häränhäntäpadan tekemistä olin jo suunitellut pidemmän aikaa sillä kerran aikaisemmin olin häränhäntiä haudutellut ja maku oli uskomattoman hyvä. Nyt teen tämän hieman parannetulla reseptillä ja odotukset tietysti korkealla. Juuri meni pata uuniin ja teen sen hieman matalammalla lämpötilalla mutta haudutusaika on pidempi. 7-8 tuntia 110 asteisessa uunissa.
Odottavan aika on pitkä…

Raba de Toros

n.1,5kg     Häränhäntää
3 kpl             Chorizo raakamakkaraa
5dl            Punaviiniä (Malbec sopii hyvin)
2dl                makeaa Cherryä
4dl             Lihalientä
2                   Sipulia
5                Valkosipulin kynttä
2                   Kanelitankoa
2 kpl          Laakerinlehtiä
6 – 8              kokonaista Mustapippuria
4-5 rkl        Vehnäjauhoja
1  kpl            Appelsiinin kuoret raastettuna
1 pnt           Timjamia
                      Suolaa
                   Pippuria

Leivitä kylmällä vedellä huuhdellut ja kuivatut häränhännät vehnäjauhossa jossa on suolaa ja pippuria.
Ruskista hännät kuumalla pannulla jonka jälkeen siirrä ne pataan.

Lisää pataan punaviini, sherry, kanelitanko, laakerinlehdet, sipulit ja mustapippurit. Anna kiehua n. tunti. (niin että nestettä on noin puolet jäljellä)
Lisää lihaliemi, appelsiinin raastetut kuoret ja hienonnettu timjami.
Kansi päälle ja 150 asteiseen uuniin 4-5 tunniksi.

Tuntia ennen valmistumista lisää chorizomakkarat paloina, pilkotut porkkanat sekä persilja.
Muista että chorizomakkara on suolaista joten ei kannata lisätä paljoa suolaa ennen.
Tarkista maku ja mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
Poista lihat, porkkanat ja makkarat ja siivilöi kastikke.
Lisää lihat ym. takaisin pataan ja lämmitä tarvittaessa uudestaan.

Pata sopii hyvin esim. bataatti- tai palsternakkapyreen kanssa.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *