Lyonin Kanaa

Tästä herkulliselta ”etikkakanasta” on tullut yksi minun lempiruuistani. Helppo tehdä ja hieman erilainen kanaruoka.

800g    broilerinkoipia
1dl        punaviinietikkaa
1½dl     kanalientä
2rkl       tomaattipyreetä
1prk      ranskankermaa
100g     voita
5kpl      valkosipulinkynsiä
2kpl      laakerinlehtiä
             ruukullinen rakuunaa
             suolaa ja mustapippuria myllystä
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla.
Siirrä uunin kestävään pataan n. puolet voista ja paista koipiin hyvä rusketuspinta.
Lisää loput voista ja viinietikka kuumalle padalle  koipien sekaan.
Pilko valkosipulinkynnet ja lisää ne laakerinlehtien kanssa pataan jonka jälkeen voit laittaa kaikki uuniin 20 minuutiksi ilman kantta.
Ota pata uunista ja siirrä koivet hetkeksi syrjään lautaselle.
Lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree.
Keitä liedellä, kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä.
Lisää ranskankerma ja hienonnettua rakuunaa reilusti sekä nosta koivet takaisin pataan ja takaisin uuniin 35 minuutiksi, taas ilman kantta.
Nosta takaisin uuniin noin 35 minuutiksi.
Lopuksi hienonna vielä rakuunaa pinnalle ja tarjoa paistettujen perunoiden kanssa.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

2 comments on “Lyonin KanaaAdd yours →

Kirjoita kommentti