Tästä herkulliselta ”etikkakanasta” on tullut yksi minun lempiruuistani. Helppo tehdä ja hieman erilainen kanaruoka.
800g broilerinkoipia
1dl punaviinietikkaa
1½dl kanalientä
2rkl tomaattipyreetä
1prk ranskankermaa
100g voita
100g voita
5kpl valkosipulinkynsiä
2kpl laakerinlehtiä
ruukullinen rakuunaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla.
Siirrä uunin kestävään pataan n. puolet voista ja paista koipiin hyvä rusketuspinta.
Lisää loput voista ja viinietikka kuumalle padalle koipien sekaan.
Pilko valkosipulinkynnet ja lisää ne laakerinlehtien kanssa pataan jonka jälkeen voit laittaa kaikki uuniin 20 minuutiksi ilman kantta.
Ota pata uunista ja siirrä koivet hetkeksi syrjään lautaselle.
Lisää pataan kanaliemi ja tomaattipyree.
Keitä liedellä, kunnes jäljellä on noin puolet nesteestä.
Lisää ranskankerma ja hienonnettua rakuunaa reilusti sekä nosta koivet takaisin pataan ja takaisin uuniin 35 minuutiksi, taas ilman kantta.
Lopuksi hienonna vielä rakuunaa pinnalle ja tarjoa paistettujen perunoiden kanssa.
Olipas älyttömän hyvää! Ens kerralla laitetaan herkkusieniä mukaan 🙂
On kyllä yksi parhaimpia kanaruokia mitä tiedän. Hienoa että maistui 😋👍