Peuran ulkofile – Sous vide

Peuran ulkofile
Helsingin Verkkosaaressa löytyy pieni puoti Kotitila mistä saa ostettua pientuottajien eettisesti kasvatettuja lihoja ym. elintarvikkeita.
Tällä kertaa ostin sieltä pakastettua peuran ulkofilettä, joka oli pakattuna vajaan puolen kilon vakuumiin.
File oli jo valmiiksi aika hyvin siistitty joten hävikkiä ei tullut enää juurikaan lisää.
Nyt olisi siis tarkoitus kypsentää peura sous vide-laitteella jolloin saisin maksimaalisen mureuden lihaan ja eipä olisi pelkoa että ylikypsentäisin fileen pilalle.
Peuran fileen sisälämpötila on erittäin tärkeä jättää noin 53 asteeseen jolloin liha jää medium miinukseksi ja erittäin mureaksi.
Sous vide kypsennyksessä on se hyvä puoli että kun valitset haudutusveden lämpötilan oikeaksi, niin voit pitää lihaa haudutettuna pidemmänkin aikaa mutta liha ei ylikypsenny.

Peuran ulkofile - Sous vide

Prep-aika20 mins
Kokkaus aika1 hr 40 mins
Kokonaisaika2 hrs
Ruokalista: Riista
Tarjoilut: 4 henk.
Kustannus: 30€

Ainekset

  • 500 g Peuran ulkofilettä
  • 100 g Voita
  • 3 kpl Rosmariinin oksia tai timjamia
  • Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • Sormisuolaa

Ohjeet

  • Ota jäinen peuranfile sulamaan jääkaappiin vuorokautta aikaisemmin ja huoneenlämpöön tunti ennen kuin alat hauduttamaan
  • Laita sous vide astiaan vesi ja sirkulaattori. Säädä veden lämpötilaksi 53 astetta
  • Siisti fileestä ylimääräiset lihakalvot ja rasvat. Lisää suolaa ja mustapippuria pintaan
  • Nosta file haudutuspussiin. Lisää perään myös voita ja yrtit
  • Ota vakuumikoneella ilmat pois pussista ja laita hautumaan vesialtaaseen
  • Anna hautua 1,5 tuntia jonka jälkeen ota filee pois pussista
  • Kuivaa fileen pinta ja ruskista nopeasti paistinpannulla pintaan kaunis väri
  • Nosta pois pannulta ja anna levätä 10 minuuttia enen kuin leikkaat ohuita siivuja fileestä
  • Lopuksi hieman sormisuolaa leikkuupintoihin ja syömään
  • Kypsymisen aikana ehdit helposti tehdä esimerkiksi kurpitsapyreetä ja punaviinikastiketta jotka sopivat peuran kanssa yhteen kuin nenä päähän

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

2 comments on “Peuran ulkofile – Sous videAdd yours →

Kirjoita kommentti