Nyt päästiin vähän erikoisemmalle laivaristeilylle… Helsingin Katajanokalta lähdettiin Viking Gabrielalla viiden aikaan iltapäivällä kohti Turkua, jonne saavuimme aamulla kymmenen aikaan.
Meillä oli yhdeksän tuntia aikaa tutustua Turun helteiseen elämään ja aika pitkälti se menikin Aurajoen varrella kävellen, tutustuen paikallisiin museolaivoihin, terassien raikkaisiin juomiin.
Aurajoen rannoilta löytyy lukemattomia pubeja, baareja, ravintoloita ja pitihän sitä myös käydä katsomassa Turun ylpeys eli Funikulaari joka yllättäen ei ollut epäkunnossa 🙂
Olin varannut meille etukäteen pöydän ravintola Neråsta joka sijaitsee keskeisellä paikalla Aurajoen kupeessa.
Itse ravintola on suht pieni, mutta kadun puolella heidän terassilleen mahtui mukavasti lisää porukkaa eli varsinkin nyt kun ulkolämpötila lähenteli 30 astetta oli mukava ennen ruokailua ottaa alkudrinksut suojaisalla terassilla… ihan vain nestetasapainon vuoksi 🙂

Ravintolasali oli viihtyisä ja henkilökunta asiansa osaavaa ja ystävällisiä.
Olin jo aikaisemmin käynyt katsomassa menun ja olin päättänyt että söisin
Sitruunalohiconfit al maren eli
paistettua sitruunalohta, katkarapuja & sinisimpukkaa, berurre blanc, paahdettua kukkakaalia, belugalinssejä sekä kermainen selleripyree.


Lohi oli täydellisesti kypsennetty ja kaikki lisukkeet sopi lohen kanssa todella hyvin. Siihen vielä tarjoilijan suosittelema valkoviini (nyt en enää muista mikä?)… täydellinen annos.


Kaksi meidän seurueesta otti pizzan ja myös niitä kehuttiin kovasti.
Pari salaattiannosta tuli myös syötyä. Vuohenjuustosalaatti oli kuulemma tosi hyvä. Varsinkin taatelit sopivat hyvin tähän annokseen.


Sitruunalammassalaatti tuotti pienen pettymyksen koska lammasta oli vähän verrattuna siihen kuinka paljon vihersalaattia oli annoksessa.


Ravintola ei ollut aivan täynnä ja aika moni halusi syödä ulkona terassin puolella.
Ruoka-annoksia lähti pienestä keittiöstä hyvällä tahdilla pöytiin.
Hinta lastusuhde on mielestäni erittäin hyvä jos ajatellaan että ruokien hinnat olivat 15€ – 30€ välillä. Pienemmillä annoksilla vieläkin alhaisemmat.
Sen verran jäi hampaan koloon tästä reissusta että jäi kokematta Nerån hampurilainen ja härkävarras… no kesää on vielä jäljellä tai sitten seuraavana kesänä uudelleen.
Kiitos Nerå 🙂

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Show 2 Comments

2 Comments

  1. Sevy

    Turku is a lovely place.
    It seems to be a great restaurant also!

Kirjoita kommentti