Grillin päivitystä

Vanha kaasugrilli alkoi olla eläkeiässä joten oli aika päivittää grilli nykypäivään.
Kriteerit minulla grillille olivat seuraavat: Rosteri polttimet. Sivukeitin. Mielellään rosteria myös ulkokuori.

Muutaman päivän aikana tuli katsastettua useampi grilli ja aika nopeasti huomasin että moni näistä uusista halpisgrilleistä on halpa juurikin siksi että materiaaleissa on säästetty.
Jo kantta avatessa huomasi onko grilli hyvä. Osassa grilleissä kansi antoi periksi sivusuunnassa paljon josta näki laadun olevan hinnan mukainen.

Lopulta pähkäilin kolmen grillin välillä. Weberin Spirit 399€, Luciferin Arkose 4, 299€ ja Broil King Monarch 499€.
Weber ja Broil King olivat materiaali laadultaan ehdottomasti paremmat mutta huomattavasti pienemmät ja sivukeitin puuttui kummastakin.
Kaikissa oli RST-polttimot. Weberissä kaksi, Broil Kingissä 3 ja Luciferissä neljä.

Päädyin ostamaan Luciferin josta löytyi sivukeitin. Kansi on rosteria kuten polttimotkin. Hinta laatusuhteeltaan ihan hyvä grilli. Alkuun oli vaikea löytää oikea grillauslämpötila koska neljällä polttimelle lämmöt nousevat todella korkealle. Nyt muutaman kerran grillanneena jo tietää mitkä polttimet kannattaa sammuttaa saadakseen sopivat lämmöt oikeisiin kohtiin.
Samoin kun putsaan grilliä niin emaloidut valurautaritilät sekä parilla voisivat olla paremmin mitoitettu koloihinsa koska harjatessa ne liikkuvat sentin suuntaansa ja pitävät kovaa kolinaa. Täytyy varmaan tehdä reunoihin sovituspalat niin saa ne pysymään paikoillaan. Muuten olen ollut tyytyväinen.

Ostopäätökseen vaikutti myös se että lähitulevaisuudessa olen rakentamassa mökille ulkokeittiötä johon olisi tarkoitus integroida grillisydän säädettävällä korkeudella jonka saa kuumaksi brigeteillä nopeasti käyttämällä piippusytytintä. Todella kätevä laite.
Jatkossa kaasugrillin käyttö jää ehkä vähemmälle käytölle kun tämä kesäkeittiö toteutuu.

Alla vanha “integroitu” Luciferin grilli ja kesäkeittiö. Vähän säälittää purkaa tämä kompleksi mutta aikansa kutakin. Niin ja tuo televisio ei oikeasti kuulunut kesäkeittiön kalusteisiin vaan kuva on otettu viimevuoden jääkiekon MM-kisojen aikaan. Eli kyseessä on siis yhdistetty kisastudio ja ulkokeittiö =)

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Grillin päivitystäAdd yours →

Kirjoita kommentti