Juusto Pekoni Burger Valkosipulimajoneesilla

Viettämässä hyvin ansaittua vapaapäivää mökillä ja viimehetken suunnitelmana ajattelin tehdä hampurilaiset missä pihvilihana toimisi itse jauhettu naudan etuselkä. Eipä löytynyt Mäntsälän City Marketista kyseistä lihaa joten jouduin tyytymään normi  naudanjauhelihaan.

Cheddar

Mutta juustoon panostin sitäkin enemmän. Mukaan lähti kotimaista Cheddaria palana.
Ei mitään valmiiksi pakattuja keltaisia lätysköjä.
Kyseinen juusto sopi burgeriin täydellisesti.
Kun käänsin pihvin grillissä niin heitin muutaman siivun kuumalle pihville jossa juusto suli juuri niin kuin pitääkin. Olisi voinut olla vielä paksummat siivutkin.
ps. Nyt vasta huomasin että tässä juustossa oli parasta ennen päiväys mennyt jo ohi… no onneksi juusto vaan paranee iän myötä =)

Pekoni (jonka olisin voinut jättää poiskin) oli kotimaista rypsiporsasta ja rapea jääsalaatti tomaattiviipaleella kruunasi kaiken. Heti alkuun kuullotin sipulin ja valkosipulin jotka olin leikannut todella pieneksi. Annoin hieman jäähtyä ja sekoitin ne jauhelihaan suolan, mustapippurin ja chilikastikkeen kanssa. Pihvistä ei kannata tehdä tiivistä vaan ainoastaan taputella muutama kerta pihvin muotoon jotta rasva jää pihviin eikä valu paistettaessa pannulle. Paistaessa pihvejä annoin pihvin paistua kunnolla ennen kuin aloin kääntämään sitä. Pysyy paremmin kasassa kun siihen saa kunnon paistopinnan. Älä siis siirtele pihviä paiston aikana.
Pohjalle ketsuppia ja salaatin päälle valkosipulimajoneesia niin se oli siinä.
Parempaa burgeria saa hakea ja ainakaan mistään pikaruokalasta on turha etsiä vastaavaa.
Seuraavalla kerralla kun teen grilliburgerit niin silloin pihvilihana jotain muuta kuin normi jauhelihaa ja voisihan tuon sämpylänkin yrittää itse loihtia.  Kaiken kaikkiaan hyvä burger kokemus.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti