Pidettiin mökillä syyskauden avajaiset.
Tätä olin odottanut… hyvän syyn päästä grillaamaan flansteakia.
Tuo yli kahden kilon lihamonsteripaketti oli odottanut pakastimessa jo pari kuukautta vain sitä että marinoisin ja grillaisin sen juurikin sopivan mediumiksi.
En ollut aikaisemmin valmistanut mitään vastaavaa joten hieman jännitti että saanko tehtyä tuosta syömäkelpoista ollenkaan.
Muutama video tuli katsottua Youtubesta jossa kaikissa varoitettiin ylikypsentämisestä jolloin liha muuttuu purukumiksi… ei siis mitään paineita…
Lihalämpömittari esiin ja grilli kuumaksi.
Mariinaadin tein edellisenä iltana ja annoin lihan marinoitua noin vuorokauden.
Sitä ennen jouduin putsaamaan lihakalvot ja ylimääräisen rasvan pois ja siinä oli aika kova homma.
Lihan leikkaajan vikaa kun ei ole luontaisesti niin aika paljon ylimääräistä hyvää lihaa lähti mukana. Nämä kyllä otin vielä talteen myöhempää käyttöä varten.
Marinaadi:
2dl Oliiviöljyä
4dl Punaviiniä
1kpl Kynnetönvalkosipuli pilkottuna
3tl Sokeria
3 oksaa Timjamia
3 oksaa Rosmariinia
2tl Suolaa
1tl Mustapippuria
10kpl Katajanmarjoja murskattuna
Ota liha noin tuntia ennen valmistamista huoneenlämpöön.
Leikkaa liha pienempiin osiin jos ei meinaa mahtua grilliin kuten minulla kävi.
Laita grilli suht kuumaksi ja lihat grilliin.
Lisää hieman lihojen pintaan suolaa.
Paista kunnon paistopinta lihoihin ja laske sitten hieman lämpöä.
Itse katsoin lihalämpömittarista sopivan kypsyyden ja koska lihat olivat eri paksuisia niin joudun jatkuvasti tarkistamaan eri lihojen sisälämpötilat paksuuden mukaan.
Otin lihan pois aina kun lämpötila näytti 56 – 58 astetta. Sitten folioon vetäytymään noin 20 minuutiksi jolloin liha on medium miinus.
Leikkaa liha poikkisyin ja mahdollisimman ohuita siivuja.
Kuve on pitkäsyinen lihas joten väärin leikattuna liha ei ole niin mureaa.
Jos tarpeen lisää sormisuolaa ja mustapippuria oman maun mukaan.
Oli ehkä paras grilliruoka mitä olen tehnyt ja syönyt.
Jälkkäriksi rahka/kermavaahto/marjasekoitus… njam…