Pekonikanaa

Broilerin rintafileet pekoniin käärittynä

Broileria ja pekonia uunissa… eipä ole vaikea kuvitella miten hyvältä tämä maistuu.
Tämän kanssa tulee helposti uunikasvikset tai juurekset jotka saavat makua pekonin rasvasta.
Jos käytät tässä broilerin sisäfileitä jotka ovat huomattavasti pienempiä kuin rintafileet niin huomioi että ne kypsyvät paljon nopeammin.
Kannatta myös muistaa että pekoni on jo valmiiksi suolaista joten ei kannata lisätä suolaa yltiöpäisesti kasviksiin ja fileisiin.
Loppujen lopuksi tämä on helppo ja nopea ruoka joka yleensä maistuu kaikille.

Pekonikanaa uunissa

Prep-aika10 mins
Kokkaus aika30 mins
Kokonaisaika40 mins
Tarjoilut: 4 henk.
Kustannus: 10

Ainekset

  • 400 g Broilerin rintafileitä
  • 1 pkt Pekonia
  • Parsakaalia
  • Kukkakaalia
  • 1 dl Oliiviöljyä
  • 1 rkl Voita
  • Timjamia
  • Merisuolaa, mustapippuria

Ohjeet

  • Aloita laittamalla uuni 200 asteeseen ja ottamalla broilerinfileet/pekonit huoneenlämpöön
  • Voitele uunivuoka voinokareella kauttaaltaan ja pilko kasvikset vuokaan
  • Ripottele öljy kasvisten päälle ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääntele kasviksia vielä vuuassa
  • Ota pekonit ja peitä kasvikset laittamalla pekonisiivut poikittain vuualle niin että puolet pekonisiivuista jää ´vuuan ulkopuolelle
  • Nosta broilerin rintafileet pekonien päälle ja mausta suolalla,mustapippurilla sekä timjamilla... tai sitten jollain muulla suosikki mausteellasi
  • Kääri uunivuuan ulkopuolelle jääneet puolikkaat pekonisiivut fileiden päälle ja laita vuoka uuniin n.25 - 30 minuutiksi
  • Käytä lihalämpömittaria ja kun mittari näyttää 75 astetta ota fileet pois uunista
  • Nyt kannattaa tarkistaa myös kasviksien kypsyys joten jätä kasvikset kypsymään jos ne ovat vielä raakoja
  • Anna fileiden levätä 10 minuuttia ja käy syömään
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Broilerin rintafileet pekoniin käärittynäAdd yours →

Kirjoita kommentti