Alkuun hieman nippelitietoa mikä on Lohiheviche:
– Lohiceviche on eteläamerikkalainen alkuruuaksi tarjottava lohiruoka.
– Lohi raakakypsennetään sitruunan- ja limetinmehulla.
– Tämän tekemiseen et tarvitse uunia tai hellaa, ainoastaan jääkaapin ja veitsen.
– Ceviche tulee espanjan sanasta cebollo, joka on sama sana kuin meidän sipulimme.
– Alunperin kala on siis marinoitu sipulin mehussa.
– Chilessä tämä on heidän yksi suosituista kansallisruustaan.
– Chevichen voi syödä sellaisenaan, paahdetun leivän tai näkkärin päällä.

Lohiceviche

Prep-aika20 minutes
Raakakypsennys1 hour
Kokonaisaika1 hour 20 minutes
Ruokalista: Alkuruoka
Tarjoilut: 4 henk.

Ainekset

  • 400 g Lohifilettä
  • 1/2 kpl Tuorekurkkua
  • 10 kpl Kirsikkatomaattia
  • 2-3 kpl Kevätsipulia
  • 2 tl Sokeria
  • Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • CEVICHE LIEMI
  • 3 kpl Limeä
  • 2 kpl Sitruunaa
  • 2 dl Oliiviöljyä
  • 1/2 kpl Punaista Chiliä
  • 2 kpl Valkosipulin kynsiä
  • 2 tl Sokeria
  • Merisuolaa ja Mustapippuria myllystä

Ohjeet

  • Fileoi lohi nahattomaksi sekä ruodottomaksi
  • Leikkaa pieniksi kuutioiksi
  • Ripottele merisuolaa sekä sokeria päälle
  • Sekoita ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi maustumaan
  • Seuraavaksi tehdään Ceviche-liemi...
  • Purista limemehut sekä sitruunamehut korkeaan ja kapeaan astiaan
  • Kaada öljy ohuena nauhana mehuun ja sekoita samalla sauvasekoittimella. Näin saat liemen emulgoitumaan.
  • Lopuksi lisää sekaan pilkottu chili, pilkottu valkosipuli, suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan.
  • Pilko tomaatti ja kurkku kuutioiksi ja kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Jätä ne kulhoon odottelemaan lohipaloja
  • Ota lohipalat jääkaapista ja maista... lisää suolaa tarvittaessa
  • Kaada liemi lohipalojan päälle ja sekoita
  • Laita vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin ja sekoita välillä.
  • Lopuksi laita lohen sekaan pilkotut kasvikset ja tarkista maku.
  • Buon appetito...
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *