Alkuun hieman nippelitietoa mikä on Lohiheviche:
– Lohiceviche on eteläamerikkalainen alkuruuaksi tarjottava lohiruoka.
– Lohi raakakypsennetään sitruunan- ja limetinmehulla.
– Tämän tekemiseen et tarvitse uunia tai hellaa, ainoastaan jääkaapin ja veitsen.
– Ceviche tulee espanjan sanasta cebollo, joka on sama sana kuin meidän sipulimme.
– Alunperin kala on siis marinoitu sipulin mehussa.
– Chilessä tämä on heidän yksi suosituista kansallisruustaan.
– Chevichen voi syödä sellaisenaan, paahdetun leivän tai näkkärin päällä.
Lohiceviche
Tarjoilut: 4 henk.
Ainekset
- 400 g Lohifilettä
- 1/2 kpl Tuorekurkkua
- 10 kpl Kirsikkatomaattia
- 2-3 kpl Kevätsipulia
- 2 tl Sokeria
- Merisuolaa ja mustapippuria myllystä
- CEVICHE LIEMI
- 3 kpl Limeä
- 2 kpl Sitruunaa
- 2 dl Oliiviöljyä
- 1/2 kpl Punaista Chiliä
- 2 kpl Valkosipulin kynsiä
- 2 tl Sokeria
- Merisuolaa ja Mustapippuria myllystä
Ohjeet
- Fileoi lohi nahattomaksi sekä ruodottomaksi
- Leikkaa pieniksi kuutioiksi
- Ripottele merisuolaa sekä sokeria päälle
- Sekoita ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi maustumaan
- Seuraavaksi tehdään Ceviche-liemi...
- Purista limemehut sekä sitruunamehut korkeaan ja kapeaan astiaan
- Kaada öljy ohuena nauhana mehuun ja sekoita samalla sauvasekoittimella. Näin saat liemen emulgoitumaan.
- Lopuksi lisää sekaan pilkottu chili, pilkottu valkosipuli, suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan.
- Pilko tomaatti ja kurkku kuutioiksi ja kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Jätä ne kulhoon odottelemaan lohipaloja
- Ota lohipalat jääkaapista ja maista... lisää suolaa tarvittaessa
- Kaada liemi lohipalojan päälle ja sekoita
- Laita vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin ja sekoita välillä.
- Lopuksi laita lohen sekaan pilkotut kasvikset ja tarkista maku.
- Buon appetito...