Jos pidät chilin tulisuudesta niin tässä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti. Nykyjään kimchiä löytyy valmiina kauppojen hyllystä joten sitä ei tarvitse alkaa tekemään itse. Nyt kokeilin Rasilaisen kimchiä joka oli tullut uutuutena kauppoihin. Chiliäkin kimchistä löytyi sen verran hyvin että ei välttämättä tarvitse chiliä lisätä… huulia polttelee vieläkin 🙂
Tärkeintä tässä reseptissä on se, että munakasta ei saa vatkata vaan varovasti vain rikkoa munien rakenne, jolloin munakkaasta tulee ilmava ja kuohkea.
Samoin kypsennys tulee tehdä miedollä lämmöllä ja niin ettei munakas ruskistu.
Nämä kun muistaa niin ei voi epäonnistua.
Kimchimunakas
Tarjoilut: 2 henk.
Kustannus: 7€
Ainekset
- 2 kpl Munia
- 2 rkl Kimchiä
- 2 rkl Maitoa tai kermaa
- 1/2 tl Suolaa
- Kevätsipulia
- Chilirouhetta jos haluaa tulisempaa
- 1 rkl Voita paistamiseen ja muutama leipäsiivu
Ohjeet
- Riko kanamunat kulhoon, lisää maito ja sekoita haarukalla munien rakenne varovasti rikki. Älä kuitenkaan vatkaa
- Laita paistinpannu liedelle keskilämmölle, lisää voi ja kaada munamaito pannulle
- Anna kypsyä pannulla vajaa minuutin jonka jälkeen siirtele puuhaarukalla munakasta reunoista keskemmälle niin että se kypsyy tasaisesti mutta ei missään tapauksessa ruskistu
- Kun munakas on vielä raakaa pilko kimchit veitsellä pienemmiksi paloiksi ja seloita munakkaaseen
- Kun kimchimunakas on sopivan kypsynyt, siirrä se lautaselle ja paahda pannulla leipäsiivuihin kaunis paistopinta
- Laita leivät laitaselle, lusikoi kimchimunakasta ja kevätsipulia päälle. Ripaus chilirouhetta ja ääntä kohti...
Tasty!