Entrecôte eli välikyljys on naudan ulkofileen jatkeesta eli ruhon etupäästä leikattua runsasrasvaista lihaa.

Normaalisti jos kypsennetään kokonaista/isompaa lihapalaa, niin ensin paistetaan pannulla pinnat kiinni jonka jälkeen se laitetaan uuniin kypsymään.
Nyt siis tehdään päinvastoin eli ensin uuniin jossa liha kypsennetään lähes oikeaan kypsyyteen ja pannulla paistetaan lopuksi liha oikeaan kypsyyteen.
Tällä menetelmällä pitäisi lihasta tulla entistäkin mehevänpää.

Ohjeet

  • Ota liha huoneenlämpöön parituntia ennen uuniin laittoa
  • Hiero lihan pintaan merisuolaa ja mistapippuria myllystä
  • Jos pidät valkosipulista, niin leikkaa valkosipulin kynnestä ”tikkuja” jotka työnnät lihan sisään rasvakerroksien välistä
  • Nosta entrecote 140 asteiseen uuniin. Nyrkkisääntönä voi pitää että noin 50 minuuttia per kilo
  • Kannattaa käyttää lihalämpömittaria ja kum mittarissa on 48 astetta ota liha pois uunista
  • Seuraavaksi ota paistin pannu ja paista entrecoten pintoihin kaunis paistopinta. Kun sisälämpötila on 65 astetta olta liha lautaselle lepäämään noin 20 minuutiksi
  • Lopputuloksena pitäisi olla entrecote jossa lihan sisällä oleva rasva on sulanut antaen lisää makua ja mehevyyttä...
Kirjoita kommentti

Video

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti