Nyt tehdään possun sisäfileepihvit ja tämän helpommaksi ei kokkaus enää voi muuttua.
Tämä on vähän kuin onepot pasta jossa kaikki kypsennetään samaan aikaan samassa kattilassa.
Eli pointtina tässä on se että kaikki kypsennetään uunissa ja samassa vuoassa… ei isoa tiskivuorta ja kaikki komponentit kypsyy samaan aikaan… paitsi kastikeen joutuu pyöräyttämään erikseen.
Jos haluaa, voit laittaa lopussa kypsien pihvien päälle vähän esim. cheddaria

Porsaanpihvit pekonikääreellä

Prep-aika20 minutes
Kokkaus aika20 minutes
Kokonaisaika40 minutes
Tarjoilut: 2 Henk
Kustannus: 8€

Ainekset

  • 500 g Porsaan sisäfilettä maustamaton
  • 1 pnt Vihreää tankoparsaa
  • 150 g Pekonia
  • Timjamia
  • KASTIKKEESEEN:
  • 4 dl Kuohukermaa
  • 1 rkl Juoksevaa hunajaa
  • 2 tl Sinappia
  • Suolaa ja mustapippuria myllystä

Ohjeet

  • Ota porsaan filee huoneen lämpöön puolituntia aikaisemmin
  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
  • Leikkaa fileestä ylimääräiset rasvat pois, ja leikkaa filee n.3 cm paksuiksi pihveiksi
  • Kääri pekoni siivut pihvien reunoihin ja mausta suolalla ja pippurilla (jos halut vähän potkua lisää myös chilijauhetta)
  • Ota tankoparsat ja leikkaa puiset kannat pois
  • Nosta parsat uunivuokaan, ripottele vähän oliiviöljyä pälle, mausta mustapippurilla ja timjamilla
  • Laita pihvit tankoparsojen päälle ja nosta uunivuoka uuniin
  • Anna olla uunissa 15 - 20 minuuttia. Käytä lihalämpömittaria ja ota pihvit pois uunista kun lihan sisälämpö näyttää 75 astetta
  • Ota pihvit ja parsat folioon lepäämään mutta jätä liemi vuokaan
  • Lisää paistinliemeen kerma ja mausta mustapippurilla
  • Nosta vuoka takaisin kuumaan uuniin ja anna keittyä kasaan n.10-15 minuuttia
  • Tarkista maku ja mausta tarvittaessa
  • Lopuksi tee kaunis annos lautaselle ja syömään
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *