Perinteinen Fish and Chips… päivitettynä tähän päivään.
1 Nieriäfile
1 Bataatti
1 Suolakurkku
2dl Kermaviiliä tai Creme Fraichea
Suolaa
Valkopippuria ja Mustapippuria
Tilliä
Sitruunamehua
Pari apukokkia 🙂 |
Sekoita kermaviiliin pieneksi pilkottu suolakurkku, valkopippuria, tilliä ja hieman sitruunamehua.
Anna tekeytyä jääkaapissa noin tunti.
Leikkaa bataatiasta noin sentin tasapaksuja tikkuja.
Laita ne kulhoon ja perään öljyä ja mustapippuria.
Sekoita kunnolla ja laita uuniin pellille 225 asteeeseen noin 20 – 25 miinuutiksi.
Ripaus suolaa päälle kun otat ne pois uunista.
Vartti ennen kuin bataatit ovat valmiit ota paistinpannu, kuumenna se ja öljytty nieriäfile pannulle nahkapuoli alaspäin.
Anna paistua hyvällä lämmöllä noin 6-8 minuuttia ja käännä.
Paista lihapuolelta viellä noin minuutti.
Asettele nieriäfile, bataattitikut ja kastike lautaselle.
Muutama pisara sitruunamehua ja tilliä kalan päälle… se on siinä.
Apukokit kyllä kruunasi tämän aterian = )
Jostain syystä kala kiinnosti… 🙂