Äyriäiset ovat sellaista ruokaa joiden tekeminen tuntuu hankalammalta kuin se oikeasti onkaan.
Nyt itsekin kokeilin ensimmäistä kertaa gratinoituja sinisimpukoita ja lopputulos oli uskomattoman hyvä. Helppoa, halpaa ja valmistuu nopeasti kahdelle hengelle alkupalaksi.
Sinisimpukat |
Simpukoiden kypsennykseen:
450g Pakastettuja Sinisimpukoita (tai tuoreita)
2dl Kuivaa Valkoviiniä
1 dl Kasvisliemi
2 kpl Valkosipulin kynsiä
1 kpl Sipuli
Täyte:
200g Vahvan makuista sulavaa juustoa (esim. Goudaa)
100g Voita
2 kpl Valkosipulin kynsiä
0,5 dl vanhaa Vaalea leipää tai krutonkia
0,5 dl Persiljaa
Suolaa
Mustapippuria rouhittuna
Raasta juusto.
Pilko persilja sekä valkosipuli pieniksi.
Leikkaa veitsellä leipä pieniksi paloiksi.
Lisää hieman suolaa ja pippuria.
Laita kaikki samaan kulhoon ja lisää huoneenlämpöinen voi joukkoon.
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.
Gratinoidut sinisimpukat |
Seuraavaksi ota iso paistinpannu tai kattila.
Laita hieman voita ja pilkotut sipulit/valkosipulit.
Kuullota hieman ja lisää valkoviini sekä kasvisliemi.
Odota että liemi alkaa kiehua kunnolla ja lisää jäiset simpukat sekaan.
Laita kansi päälle ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
Lopuksi ota pannu pois levyltä ja tarkista että kaikki simpukan kuoret ovat varmasti auki.
Älä käytä simpukoita jossa kuori on edelleen kiinni.
Tässä vaiheessa kannattaa laittaa uuni lämpenemään 250 asteeseen ja grillivastus päälle.
Ota simpukoista kuoren toinen puolisko pois.
Laita jäljelle jääneet kuoret simpukoineen uunipellille tai vuokaan.
Lisää nokare täytettä jokaisen simpukan päälle ja laita uunin ylätasolle.
Anna grillaantua noin 5 minuuttia tai kunnes täyte alkaa saamaan hieman väriä pintaan.
Tarjoile heti.
Mussels |
Jos käytät tuoreita simpukoita muista huuhdella simpukat hyvin ja poistaa parta ennen kuin alat valmistamaan niitä.