Äyriäiset ovat sellaista ruokaa joiden tekeminen tuntuu hankalammalta kuin se oikeasti onkaan.
Nyt itsekin kokeilin ensimmäistä kertaa gratinoituja sinisimpukoita ja lopputulos oli uskomattoman hyvä. Helppoa, halpaa ja valmistuu nopeasti kahdelle hengelle alkupalaksi.

Sinisimpukat

Simpukoiden kypsennykseen:
450g     Pakastettuja Sinisimpukoita (tai tuoreita)
2dl           Kuivaa Valkoviiniä
1 dl       Kasvisliemi
2 kpl        Valkosipulin kynsiä
1 kpl     Sipuli

Täyte:
200g     Vahvan makuista sulavaa juustoa (esim. Goudaa)
100g         Voita
2 kpl     Valkosipulin kynsiä
0,5 dl        vanhaa Vaalea leipää tai krutonkia
0,5 dl    Persiljaa
                  Suolaa
             Mustapippuria rouhittuna

Raasta juusto.
Pilko persilja sekä valkosipuli pieniksi.
Leikkaa veitsellä leipä pieniksi paloiksi.
Lisää hieman suolaa ja pippuria.
Laita kaikki samaan kulhoon ja lisää huoneenlämpöinen voi joukkoon.
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.

Gratinoidut sinisimpukat

Seuraavaksi ota iso paistinpannu tai kattila.
Laita hieman voita ja pilkotut sipulit/valkosipulit.
Kuullota hieman ja lisää valkoviini sekä kasvisliemi.
Odota että liemi alkaa kiehua kunnolla ja lisää jäiset simpukat sekaan.
Laita kansi päälle ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
Lopuksi ota pannu pois levyltä ja tarkista että kaikki simpukan kuoret ovat varmasti auki.
Älä käytä simpukoita jossa kuori on edelleen kiinni.

Tässä vaiheessa kannattaa laittaa uuni lämpenemään 250 asteeseen ja grillivastus päälle.
Ota simpukoista kuoren toinen puolisko pois.
Laita jäljelle jääneet kuoret simpukoineen uunipellille tai vuokaan.
Lisää nokare täytettä jokaisen simpukan päälle ja laita uunin ylätasolle.
Anna grillaantua noin 5 minuuttia tai kunnes täyte alkaa saamaan hieman väriä pintaan.
Tarjoile heti.

Mussels

Jos käytät tuoreita simpukoita muista huuhdella simpukat hyvin ja poistaa parta ennen kuin alat valmistamaan niitä.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti