Nyt löytyi paikallisesta kaupasta kampelafilettä ja hintakaan ei ollut paha.
Joten kännykkään haku kampelafileen reseptejä josta löysin Hellapoliisin sivuilta hyvän ja yksinkertaisen ohjeen joten tästä lähtee:
400g Kampelafilettä
Suolaa
Valkopippuria
Voita paistamiseen
Perunoita
Kastikkeeseen:
2dl Valkoviiniä
2dl Vettä
2dl Kuohukermaa
1 Kalaliemikuutio
2tl Sokeria
1 Lime
Valkopippuria
Sitruunamelissaa
Laita perunat kiehumaan.
Aloita kastikkeen teko mittaamalla vesi, valkoviini, kalaliemikuutio ja sokeri kattilaan.
Keitä lientä kokoon niin kauan kunnes noin puolet nesteestä on jäljellä.
Lisää kattilaan kerma ja hämmennä kunnes kastike sakenee.
Itse lisäsin lopussa maizenajauhoa jolloin sain kastikkeesta sopivan paksua.
Mausta limemehulla, valkopippurilla (tai sitruunapippurilla) ja tarvittaessa suolalla.
Silppusin joukkoon myös hieman sitruunamelissaa.
Itse asiassa jouduin kastikereseptiä soveltamaan hieman sillä minulla ei ollut valkoviiniä kotona joten käytin sen sijaan Meksikolaista sitruunaolutta joka tuntui toimivan hyvin viinin korvikkeena =)
Paista kampelafileet kuumalla pannulla kummaltakin puolelta ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Paistoaika riippuu fileen paksuudesta joten älä paista ylikypsäksi.
Ensin paistoin nahkapuolen noin kaksi minuuttia ja sitten lihapuolen toiset kaksi minuuttia.
Lopuksi kalafileet, perunat ja kastike lautaselle ja nauttimaan.