Kampelafile Limekastikkeella

Nyt löytyi paikallisesta kaupasta kampelafilettä ja hintakaan ei ollut paha.
Joten kännykkään haku kampelafileen reseptejä josta löysin Hellapoliisin sivuilta hyvän ja yksinkertaisen ohjeen joten tästä lähtee:

400g    Kampelafilettä
                Suolaa
            Valkopippuria
                Voita paistamiseen
            Perunoita
       
Kastikkeeseen:
2dl           Valkoviiniä
2dl       Vettä
2dl           Kuohukermaa
1          Kalaliemikuutio
2tl            Sokeria
1          Lime
                Valkopippuria
            Sitruunamelissaa

Laita perunat kiehumaan.
Aloita kastikkeen teko mittaamalla vesi, valkoviini, kalaliemikuutio ja sokeri kattilaan.
Keitä lientä kokoon niin kauan kunnes noin puolet nesteestä on jäljellä.
Lisää kattilaan kerma ja hämmennä kunnes kastike sakenee.
Itse lisäsin lopussa maizenajauhoa jolloin sain kastikkeesta sopivan paksua.
Mausta limemehulla, valkopippurilla (tai sitruunapippurilla) ja tarvittaessa suolalla.
Silppusin joukkoon myös hieman sitruunamelissaa.

Itse asiassa jouduin kastikereseptiä soveltamaan hieman sillä minulla ei ollut valkoviiniä kotona joten käytin sen sijaan Meksikolaista sitruunaolutta joka tuntui toimivan hyvin viinin korvikkeena =)

Paista kampelafileet kuumalla pannulla kummaltakin puolelta ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Paistoaika riippuu fileen paksuudesta joten älä paista ylikypsäksi.
Ensin paistoin nahkapuolen noin kaksi minuuttia ja sitten lihapuolen toiset kaksi minuuttia.

Lopuksi kalafileet, perunat ja kastike lautaselle ja nauttimaan.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Kampelafile LimekastikkeellaAdd yours →

Kirjoita kommentti