Curry… pitkään olinkin jo ihmetellyt mitä on curry? Meillähän on sitä maustekaapissa yleensä useampikin purkki ja ei muuta kuin maustaa purkista currya niin siinähän se on.
Pakkohan tuo oli katsoa tarkemmin joten Google auki ja sinne siis hakusanaksi “Curry”
… siis ensin tehdään chilistä, sipulista ym. mausteista currytahnaa jota käytetään kastikkeen pohjana kaikkiin curry ruokiin… ai jaa?
Yllätys oli myös se että kuivaa currymaustetta ei siis tarvinnut käyttää curryyn laisinkaan ellei maustetahnaan tarvitse lisää makua.
Ensimmäinen kerta kun tein siis currya mutta ei taatusti viimeinen.
400g Katkarapuja (isoja)
400g Kuorittuja Tomaatteja
4dl Kookosmaitoa
2 Sipulia
5 Valkosipulin kynttä
3-4cm Tuoretta inkivääriä
1 Tuore Punainen Chili
1tl Kurkumaa
1tl Paprikajauhetta
1tl Suolaa
4kpl Neilikkaa
0,5tl Kaardemummaa
Kookosöljyä paistamiseen
Tuoretta Korianteria
Ota monitoimikoneen kulho johon pilkot kuoritut sipulit ja valkosipulit hieman pienemmiksi
Pilko myös chili muutamaan osaan
Kuori inkivääri ja raasta sekaan
Lisää kaikki kuivamausteet ja laita monitoimikone päälle ja tee aineksista tasaista massaa/tahnaa
Kuumenna öljy kasarissa ja lusikoi joukkoon tekemäsi currytahna
Paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia kunnes tahna on kauniin kullan ruskeaa
Lisää kasariin kookosmaito ja kuoritut tomaatit
Anna kiehua kevyesti noin 10 minuuttia ja ota pois liedeltä
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita
Lopuksi sekaan jäiset katkaravut
Älä enää anna curryn kiehua etteivät katkaravut mene sittkeiksi
Viimeistele annos tuoreella korianterilla