Jostain kumman syystä kun olen käyttänyt Fenkolia ruuan valmistukseen niin en ole siinä onnistunut.
Nyt ajattelin antaa vielä yhden mahdollisuuden tälle hyvän tuoksuiselle sarjakukkakasveihin kuuluvalle viljelykasville jota myös Saksankuminaksi kutsutaan ja valmistaa siitä fenkolipyrettä.
Kala ja fenkolipyre sopii hyvin yhteen joten valitsin myös mukaan Kuhafileitä pannulla paistettavaksi.
Harmi ettei kaupoissa vielä löydy kotimaisia uudensadon porkkananippuja joita voisi glaseeraa pannulla kuhafileiden seuraksi. Tässä ohjeet porkkanoihin: Porkkanan glaseeraus
Kuhafile:
Kuhafileitä
Voita paistamiseen
Merisuolaa myllystä
Valkopippuria myllystä
Fenkolipyre:
1kpl Fenkoli iso
3kpl Perunaa jauhoista
1kpl Sipuli pieni
2kpl Valkosipulin kynsiä
1rkl Voita
Smetanaa
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Aloita pilkkomalla fenkoli ja sipulit pieniksi.
Kuori perunat ja pilko myös ne.
Laita kattilaan voita ja kuumenna.
Freesaa pilkotut sipulit, fenkolit ja perunat noin 10 min. kattilassa.
Lisää mietoa kalalientä niin että ainekset lähes peittyvät.
Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes ainekset ovat kypsiä.
Ota nesteet pois kattilasta mutta säästä ne.
Soseuta tasaiseksi massaksi monitoimikoneella kypsät fenkolit, sipulit ja perunat.
Lisää hieman voita ja smetanaa.
Jos pyree on edelleen mielestäsi liian paksua niin kaada sekaan hieman keitinlientä.
Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Ota seuraavaksi kuhafileet ja pyyhi ne kuivaksi.
Lisää myllystä hieman suolaa päälle.
Laita kuumalle pannulle jossa on voita.
Anna olla pannulla kunnes paistopinta on kauniin ruskea.
Käännä ja paista sopivan kypsäksi mutta ei ylikypsäksi.
Pyree lautaselle kuhafileen kanssa.
Tämän kanssa sopii esim. glaseerattua porkkanaa tai tankoparsaa.