Kampasimpukkaa, Kukkakaalipyre ja Voikastike

Jostain syystä simpukat on ollut minulle hieman pelottava raaka-aine ruuan tekoon joten tänään ajattelin tarttua härkää sarvista… tai siis simpukkaa kuoresta ja valmistaa siitä jotain hyvää… ja todella hyvää siitä tulikin. Täytyy kyllä myöntää että pyree ja kastike vaikutti tämän ruuan onnistumiseen enemmän mutta myös kampasimpukka oli hyvää, ei niin vaikeaa kun olin kuvitellut.
Tässä vielä linkki mistä kävin reseptiikkaa etsimässä: Kampasimpukat

Vuohenjuusto Kukkakaalipyre:

1kpl        Pieni Kukkakaali
1kpl            Jauhoinen Peruna
100g       Vuohenjuustoa
n.5dl           Maitoa
               Suolaa
                   Mustapippuria

Voikastikke:

2dl       Kuivaa Valkoviiniä
2dl           Kuohukermaa
1kpl     Shalottisipuli
100g        Voita
            Valkopippuria
                Suolaa

Kampasimpukat:

4-5        Kamapasimpukkaa / ruokailija
                  Voita paistamiseen
             Mustapippuria myllystä
                  Suolaa

Aloita kuorimalla peruna ja irroittamalla kukkakaalista nuput.
Pilko ne pienemmiksi paloiksi ja kuullota voissa.
Lisää kattilaan maitoa sen verran että ne peittyvät.
Keitä kypsiksi.
Siivilöi ne ja laita vuohenjuusto sekaan pieninä paloina.
Säästä keitinmaito.
Sekoita ne tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
Jos seos jää liian paksuksi niin lisää joukkoon keitinmaitoa.

Samalla kun aloitat pyreen niin voit myös aloittaa voikastikkeen teon.
Laita pieni kattila levylle ja lisää siihe valkoviini.
Lisää myös pieniksi pilkotut sipulit ja keitä hiljalleen niin kauan kunnes sipulit ovat pehmenneet.
Kaada sekaan kuohukerma ja anna hautua kunnes kermasta on jäljellä noin 2/3.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää sekaan pieninä nokareina voi samalla voimakkaasti sekoittaen.
Siivilöi kastike ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Ota talouspaperia ja painele kampasimpukat kuiviksi.
Laita paistinpannulle voita/öljyä ja kuumenna pannu hyvin.
Lisää tässä vaiheessa simpukoihin suola ja mustapippuri.
Kun pannu on kuuma niin voit laittaa korkeintaan 4 simpukkaa pannulle ja paista noin minuutti per puoli.
Pannu pitää olla siis kuuma että saat hyvän paistopinnan simpukoihin.

Lopuksi kokoa lautaselle pyree, simpukat ja kastike.
Bon profit…





Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Kampasimpukkaa, Kukkakaalipyre ja VoikastikeAdd yours →

Kirjoita kommentti