Kuha on vaalealihainen, vähärasvainen ja erinomainen ruokakala. Suurin ongelma kuhassa on ehkä juurikin tämä vähärasvaisuus jolloin sen kypsentäminen on hieman haastavampaa joten laitetaan tähän reseptiin hieman helpotusta tähän ongelmaan.
Paistettu kuha ja Beurre monté kastike
Tarjoilut: 4 Henk
Kustannus: 15€
Ainekset
- 2 kpl Kuhafile
- 2 rkl Vettä
- 1 kpl Sitruuna
- 100 g Voita suolaton
- Suolaa ja mustapippuria
Ohjeet
- Ota pieni kattila ja kiehauta vesitilkka
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä paloina samalla voimakkaasti sekoittaen. Lämmitä välillä jotta saat voin sulamaan mutta pienellä lämmöllä.
- Pese sitruuna ja raasta kuori mukaan. Purista myös puolikkaan sitruunan mehu, suolaa ja mustapippuria hieman myllystä
- Leikkaa kuhafileistä sopivat annospalat, paistinpannu kuumenemaan, tilkka öljyä ja nokare voita pannulle
- Mausta filepalat kevyesti merisuolalla ja mustapippurilla
- Paista pintaan nopeasti kaunis paistopinta ja käännä filepala
- Tiputa lämpö liedestä lähes minimiin ja kaada sitruunakastike kalojen päälle
- Anna hautua kunnes filepalat ovat kypsyneet (kypsennys aika riippuu kalafileen koosta)
- Lopuksi nosta fileepala lautaselle, lusikalla kastiketta päälle ja salaattia kylkeen... Voilà!
0 comments on “Paistettu Kuha ja Beurre monté kastike”Add yours →