Aamulla televisiosta tuli 24Kitchen ja siellä kokattiin jossain Thaimaan rannalla lohichevicheä.
Mikä sopii paremmin näihin 25 asteen paukkupakkasiin kun tälläiset kesäiset herkut.
Eli shortsit jalkaan, t-paitaa päälle ja ei kun biitsille… ei kun siis keittiöön.
24kitchen
Lohicheviche:
n.400g Lohifilettä
1/2 Tuorekurkku
6-8kpl Kirsikkatomaatteja
2kpl Kevätsipuleita
1,5tl Sokeria
Suolaa
Mustapippuria
Cheviche-liemi:
2-3 Limen mehua
2 Sitruunan mehua
2dl Oliiviöljyä
1/2 Punaista Chiliä
2 Valkosipulin kynttä
2tl Sokeria
Suolaa
Mustapippuria
Fileoi lohi nahattomaksi sekä ruodottomaksi.
Leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Noin sentti kertaa sentti paloja.
Merisuolaa ja sokeria päälle.
Laita jääkaappiin tunniksi maustumaan.
Purista limemehu sekä sitruunamehu korkeaan ja kapeaan astiaan.
Kaada öljy ohuena nauhana mehuun ja sekoita samalla sauvasekoittimella.
Näin saat liemen emulgoitumaan.
Lopuksi sekaan pilkottu chili, pilkottu valkosipuli, suolaa ja mustapippuria.
Laita jääkaappiin.
Pilko tomaatti ja kurkku kuutioiksi.
Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
Jätä kulhoon odottamaan lohipaloja.
Ota lohipalat jääkaapista ja maista suolaisuus.
Kaada liemi lohipalojan päälle ja sekoita.
Laita vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin ja sekoita välillä.
Lopuksi laita lohen sekaan pilkotut kasvikset ja tarkista maku.
Tarvittaessa lisää mausteita.
Sopii todella hyvin esimerkiksi paahdetun leivän päällä.
Buon appetito…