Tämän vinkin sain Jamie Oliverilta… kylläkin tv:n välityksellä.
Yksinkertaista ja todella hyvää.
Valmistuu vajaassa tunnissa kun lasketaan mukaan myös pilkkominen.
4 hengelle:
2 pkt Raakamakkaraa
6 -10 kpl Salottisipulia (pieniä)
2 kpl Omenia (Granny Smith)
4 rkl Juoksevaa Hunajaa
2 rkl Valkoviinietikkaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä
Voita
Aloita laittamalla uuni päälle 180 asteeseen.
Leikkaa sipulit pitkittäin neljään osaan niin että lohkot jäävät kiinni kantaan.
Leikkaa myös omenat suurin piirtein saman kokoisiksi.
Laita uunin kestävä vuoka hellalevylle ja lisää hieman öljyä sekä nokare voita.
Kuumenna keskilämmöllä ja lisää sipulit sekä omenat.
Tarkoitus on hieman karamellisoida sipuli- ja omenapaloja joten lämpö ei saa olla liian kuuma vaan pikku hiljaa kypsennetään sipulipaloja, ei käristetä.
Kun sipulit ja omenat ovat saaneet hieman väriä pintaan lisää myllystä mustapippuria ja lopuksi asettele raa’at makkarat päälimmäiseksi ja siirrä vuoka kuumaan uuniin.
Ota vuoka pois uunista noin 20 minuutin jälkeen ja lisää 2 rkl valkoviinietikkaa makkaroiden ja sipulien päälle. Sekoita pohjia myöten lastalla niin että pohjan palanut karamellisointi sekoittuu aineksiin.
Laita takaisin uuniin vielä noin 10 minuutiksi ja jos haluat makkaroihin lisää väriä niin nosta lämpö 200 asteeseen.
Tämän jälkeen vuoka pois taas uunista ja valuta hunajaa reilusti pinnalle, Sekoita taas pohjia myöten ja annos on valmis… bon appetit