Muikku
Muikku on siikojen sukuun kuuluva pieni lohikala ja on Suomen sisävesien tärkein saaliskala.
Muikun liha on rasvaista, valkeaa ja miedon makuista. Siinä on muista kaloista poiketen pehmeät suomut joten muikkua ei tarvitse suomustaa kuten isompia kaloja.
Ehkä yleisin tapa valmistaa ruokaa muikusta on juurikin tämä ruisjauhoissa pyöräytetty, ja voissa pannulla paistettu herkku. Mausteena vain suolaa ja pippuria… ja ehkä vähän sitruunamehua päälle.
Mennään siis suoraan asiaan joten eiköhän avata muikkupaketti auki.

Paistetut muikut

Prep-aika10 minutes
Kokkaus aika10 minutes
Kokonaisaika20 minutes
Ruokalista: Alkuruoka
Tarjoilut: 4 henk.
Kustannus: 8€

Ainekset

  • 200-300 g Muikkuja Suolistettuja
  • 2-3 dl Ruisjauhoja
  • 1 kpl Sitruuna
  • Suolaa ja mustapippuria myllystä
  • Voita ja öljyä paistamiseen
  • KUKKAKAALIPYREE
  • 1 KPL Kukkakaali Keskikokoinen
  • 2-3 dl Maitoa tai kermaa
  • Suolaa ja mustapippuria myllystä

Ohjeet

  • Aloita leikkaamalla kukkakaali noin sentin paloiksi. Voit käyttää myös varsiosaa
  • Nosta kukkakaalit kattilaan ja lisää maitoa niin että ne peittyvät juuri ja juuri
  • Keitä hiljalleen niin että kukkakaalit ovat pehmenneet ja siivilöi maito pois kattilasta kulhoon
  • Ota sauvasekoitin ja soseuta kukkaali tasaiseksi massaksi. Jos pyree on liian kiinteetä lisää pieni määrä maitoa. Siis sama maito millä keititkin kukkikset
  • Jätä pyree kattilaan odottamaan ja siirry muikkuihin
  • Kaada ruisjauhot lautaselle ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla
  • Ota muikut ja kierittele ne ruisjauhoissa.
  • Laita paistinpannu liedelle ja laita pannulle 2 rkl voita ja loraus oliiviöljyä
  • Kun voi lopettaa kiehumisen voit laittaa muikut pannulle. Tee kahdessa erässä jos pannulle tulee liian ahdasta
  • Paista noin 3 minuuttia per puoli, Kun muikut ovat kauniin ruskeita ja pinnaltaan rapeita ota ne lautaselle ja purista hieman sitruunasta mehua sekä vielä myllystä suolaa päälle
  • Lopuksi pyree lautaselle ja muikut päälle... näiden kanssa sopii hyvin valkosipulimajo tai tartarkastike
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *