Hyvää Ruokaa vol. 14 (Praha)

Tuli vietettyä pidennetty viikonloppu Prahassa ja tarkoitus oli hieman tutustua paikan ruokakulttuuriin.
Parin kolmen päivän aikana tuli käveltyä lähes 30 kilometriä joten ei ollut pelkoa että olisi päässyt lihomaan vaikkakin tuli syötyä runsaasti ja hyvää ruokaa… ehkä joimme myös pari paikallista pivoa näiden kilometrien aikana 😉
Tsekkiläinen ruoka on täällä hyvää ja esim. gulassikeitto leivän sisällä kannattaa jossain välissä ehdottomasti syödä.
Paikalliset oluet ovat maailman parhaita ja hinta ei ole paha. Muutamalla kymmenellä sentillä saa ison tuopin kuohuvaa lähes missä tahansa ravintolassa.
Pakolliset sillat pitää käydä katsomassa ja varsinkin tuo kaarlen silta on kyllä näkemisen arvoinen.

7.4 lauantaina saimme nauttia esimakua kesästä kun lämpötila nousi reilusti yli 20 asteen.
Silloin olikin hyvä päivä tutustua Prahan Náplavka-markkinoihin joka sijaitsee Palackèho nàmèstilla Vltava-joen varrella ja on auki joka lauantai.   Palackèho nàmèsti     
Paikalle pääsee kätevästi raitiovaunulla tai sitten kävellen ja aukiolo aika on 08.00 – 14.00

Markkinoilta löytyy ruokaa, olutta, viiniä, laivaterasseja, mehuja, leipää, teetä ym.
Me juutuimme erään osteribaarin luokse… tiskiltä löytyi erillaisia tuoreita kaloja, mustekalaa, katkarapuja, simpukoita ja ostereita ranskasta, irlannista ja portugalista.
Oli siis aivan pakko ostaa muutama osteri ja siihen kaveriksi sopi hyvin lasi kuohuvaa.
Aivan mieletön kokemus. Osterit olivat tuoreita ja sopivan suolaisia. Pieni puristus sitruunaa ja hieman kuplivaa perään niin makunystyrät sai ihmeteltävää.
Osterit maksoivat noin 100 korunaa (n.4€) kpl ja kupliva muutama euro siihen lisää.

 

Heti seuraavassa kojussa oli kohtalaisen pitkä jono ja tästä kojusta sai pelkästään hampurilaisia jotka olivat miehekkään kokoisia ja näyttivät todella mehukkailta.
Pakkohan se oli mennä jonon jatkeeksi.
Lähes puoli tuntia jouduimme odottamaan juustohampurilaisiamme mutta kyllä kannatti.
Yksi parhaimmista hampurilaisista mitä olen koskaan syönnyt.

Seuraavana päivänä kun olimme taas muutaman kilometrin talsineet Prahan katuja alkoi porukalla pizzahammasta kolottamaan pienen italialaisen ravintolan kohdalla joten sinne siis.
Ravintola oli La Piccola Perla   lapiccolaperla   ja aivan täynnä ihmisiä, enimmäkseen paikallisia. Muut tilasivat pizzan mutta itse otin katkarapupastan tagliatelle.
Kauan ei tarvinnut odottaa kun pizzat ja pasta tuli pöytään. Pizzat jäi hieman mauttomaksi mutta pasta oli mielettömän hyvää. Ainakin pastaa uskallan suositella tässä paikassa.
Tarjoilijat olivat todennäköisesti aitoja italialaisia ja homma toimi hieman paremmin kuin tsekkiläisissä ravintoloissa yleensä. Hyvä palvelu.

Beer Museum Praguessa   praguebeermuseum   kannattaa käydä jos ohrapirtelöt maistuvat.
Kävimme ottamassa 2 x 10 lasin olut maistelulankun ja osa oluista oli erittäin hyviä ja osa taas ei. Suurin tasting lankku on 30 lasin maistelu. Yhdessä lasissa on kuitenkin vain 1,5 desiä joten litramäärä jää kohtuulliseksi ainakin näissä 10 lasin maisteluissa.

 

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Hyvää Ruokaa vol. 14 (Praha)Add yours →

Kirjoita kommentti