Minulle hampurilainen on aina ollut sämpylä, jonka välistä löytyy pihvi, majoa, ketsuppia ja ehkä pekonia… ja tämä on ollut yksi minun bravuureistani.
Vaimoni on nyt ketoruokavaliolla ja itse yritän parhaani mukaan pitää vähähiilihydraattista ruokavaliota joten hampurilaisten syöminen on jäänyt todellakin vähemmälle.
Ongelmana hampurilaisessa on sämpylä. Olimme kumpikin lopettaneet leivän syönnin joten nyt kun löysin kaupasta isoja portobellosieniä ajattelin kokeilla miten nämä sienet onnistuisivat korvaamaan sämpylän viran burgerissa?
Lopputuloksena sain hampurilaisen jossa portobellosieni vain korosti makuja. Aivan mahtava burgeri.
Portobellosienissä umamin maku on todella voimakas ja lihaisa joka näköjään sopii hampurilaisiin erittäin hyvin.
Suosittelen kokeilemaan vaikka et olisikaan keto tai vhh intoilija.

Portobelloburgeri

Prep-aika10 minutes
Kokkaus aika20 minutes
Kokonaisaika30 minutes
Ruokalista: BBQ
Tarjoilut: 4 henk.
Kustannus: 16 €

Ainekset

  • 8 kpl Isoja Portobellosieniä
  • 400 g Naudan Jauhelihaa 20% rasvaa
  • Pekonia
  • Gouda Juustoa
  • Rapeaa Salaattia
  • Majoneesia

Ohjeet

  • Ota sienistä jalka irti ja raaputa esim. lusikalla hatun tummat heltat varovasti pois
  • Kuumanna paistinpannu ja paahda sieniä kummaltakin puolelta kunnes saat ylimääräiset nesteet pois sienistä. Tähän menee n.10 minuuttia
  • Seuraavaksi paista pekonit rapeiksi ja siirrä nekin sivuun odottamaan
  • Ota jauheliha ja leikkaa neljään yhtä suureen osaan
  • Pyörittele ne "hellästi" palloiksi jonka jälkeen paina kämmenellä niistä pihvit
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla
  • Paista pihvit kuumalla pannulla medium kypsiksi ja juustoa päälle sulamaan
  • Seuraavaksi voitkin alkaa burgerin kokoamisen
  • Pohjalle paistettu portobello, sipaise veitsellä reilusti majoneesia päälle
  • Sitten on pihvin vuoro jonka päälle rapeat pekonit
  • Pekonien päälle salaattia ja majoneesia
  • Lopuksi vielä portbellosieni burgerin kruunuksi ja ääntä kohti...
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *