Jostain syystä olen saanut sellaisen kuvan, että risoton tekeminen on suunnilleen yhtä vaikeaa kuin metron rakentaminen Espooseen joten tästä syystä risottoa olen nauttinut vain ravintolassa.
Sain työkaveriltani säilöttyä tryffeliä ja en juurikaan keksinyt mitään muuta mihin tryffeli sopisi kuin risottoon joten katsotaan onko sen tekeminen niin vaikeaa kuin olen ajatellut.
280g Risottoriisiä
2dl Valkoviiniä (kuivaa)
1kpl Sipuli
1,3l Kanalientä
20g Tryffeliä
20g Paremesaan juustoa (raaste)
30g Voita
Timjamia
Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää silputtu sipuli ja voi pannulle.
Kuullota sipuli keskilämmöllä muutama minuutti mutta älä ruskista.
Nosta lämpöä hieman ja lisää riisi voin ja sipulin sekaan pariksi minuutiksi ja sekoita.
Kaada seuraavaksi valkoviini ja anna kiehua muutama minuutti.
Kaada kanalientä pannulle kaksi desiä ja viipaloi yli puolet tryffeleistä ohuiksi siivuiksi sekaan.
Anna hautua hiljaa kiehuen.
Lisää kanalientä sitä mukaa kun neste vähenee pannulla. Älä päästä liian kuivaksi.
Kun riisi alkaa olemaan al dente voit myös lisätä parmesaan juuston riisien sekaan.
Loput tryffeleistä voit raastaa pöydässä annoksien päälle.
Lopussa risotto saa jäädä melko löysäksi ja riisi ei saa puuroutua kypsäksi.
Noin 5 minuuttia ennen kuin risotto oli kypsää minä lisäsin sekaan siitakesieniä viipaloituna.
Se on makuasia pitääkö sienistä vai ei mutta sienet sopivat erinomaisesti risottoon.
Risoton tekeminen oli loppujen lopuksi todella yksinkertaista ja omasta mielestäni tuli aivan ravintolatason annos.
0 comments on “Tryffelirisotto Siitakesienillä”Add yours →