No niin. Nyt loppui grilliruokien ja makkaroiden syöminen ja alkaa terveelliset elämäntavat… ainakin tälle illalle.
Teen Andalusialaista tonnikalasalaattia ja ohjeet olen häikäilemättömästi varastanut täältä: Linkki
Kuulostaa hyvältä ja näyttää hyvältä… joten sen on pakko olla hyvää.
Yleensä meillä salattiin kuuluu tomaattia, kurkkua, salaatinlehteä ja jos haluaa repäistä niin mukaan tulee pähkinää, juustoa tms. Nyt on täysin erillaiset ainekset tulossa joten mielenkiinnolla odotan että pääsee maistamaan uusia makuja.
Lähes kaikki raaka-aineet löytyi kotoa lukuunottamatta vihreää paprikaa ja tuoretta chiliä mutta eiköhän tämä toimi kuivatulla chilillä ja ilman vihreää paprikaakin. Vihreiden paprikoiden tilalle laitoin kirsikkatomaatteja jotka tuntui toimivan hyvin marinaadissa.
Tämä annos on neljälle.
2 kpl Punaista Paprikaa
2 kpl Vihreää Paprikaa
200g Tonnikalaa öljyssä… tai vedessä
80g Anjovista
2 kpl Kevätsipulia
Marinadi:
1 dl Oliiviöljyä
1 kpl Sitruunan mehut
1-2 kpl tuoretta Chiliä (maun mukaan)
2 kpl Valkosipulin kynttä
1/2 tl Suolaa
Paahda paprikat kokonaisina 180 asteisessa uunissa noin 20 min.
Laita sen jälkeen paprikat muovipussiin jäähtymään.
Irroita paprikoista kuori ja poista siemenet. Leikkaa siivuiksi.
Siirrä paprikasiivut marinaadiin ja anna marinoitua muutama tunti.
Valuta tonnikala ja anjovikset. Pilko kevätsipuli ja kuullota hetki pannulla.
Aseta lautaselle marinoidut paprikat ja anjovisfileet niiden ympärille.
Tonnikala näiden kaikkien päälle kruunuksi.
Koristele raastetulla sitruunankuorella ja pilkotulla kevätsipulilla.
Päälle vielä oliviiöljyä.