Lohifile

Lohifile sähkösavustimella

Nykypäivänä savustetaan erillaisia ruokia koska halutaan saada lautaselle mahdollisimman paljon makua.
Tosiasiassa savustus on keksitty jo tuhansia vuosia sitten ja lähinnä säilömismuotona. Toisaalta myös löpputulos oli silloin tuhansia vuosia sitten kovinkin erillainen kuin nykyjään koska savustus saattoi kestää päiväkausia jolloin kala tai liha lopulta olikin jo hyvin kuivaa, mutta hyvin säilyvää.
Säilyvyydestä sen verran että joissain tutkimuksissa oli lopputuloksena saatu nyky tekniikalla lämminsavustetulle kalalle säilyvyyttä n. viikko ja kylmäsavustetulle 2 – 3 viikkoa.

Nyt olisi tarkoitus saada lohifileeseen paljon makua ja mehevyyttä eli ei kypsennetä liikaa… samoin säilyvyydestä ei tarvitse paljon huolehtia kaska on tämä niin hyvää että eiköhän tuo tule syötyä samantien 😉

Savustettu lohifile

Prep-aika5 minutes
Kokkaus aika45 minutes
Kokonaisaika50 minutes
Kustannus: 10 €

Ainekset

  • 1 kpl Lohifile Paino 1kg
  • 2 rkl Merisuolaa
  • 1 rkl Sokeria
  • 2 - 3 kpl Palasokeria
  • Mustapippuria myllystä
  • Tilliä
  • 1 rkl Konjakkia

Ohjeet

  • Aloita lohifileen siistiminen jo edellisenä päivänä nyppimällä ruodot pois ja poistamalla nahka
  • Seuraavaksi hiero merisuola ja sokeri fileen pintaan käsin. Laita jääkaappiin lepäämään
  • Seuraavana päivänä ota file pois jääkaapista ja sipaise ylimääräiset suolat pois päältä
  • Ripottele sähkösavustimen alapellille ohut kerros savustuspurua ja pari palasokeria
  • Laita virta päälle ja purut savustimeen
  • Ota lohifilee, nosta se savustusritilälle ja pellille, ripottele konjakkia ja mustapippuria hieman pintaan ja laita koko hoito savustuspöntöön
  • Anna savustua pöntössä 45 minuuttia (avaamatta luukkua välillä) jonka jälkeen ota file pois ja ripottele vähän tuoretta tilliä päälle
  • Anna savustuneen lohifileen levätä 10 - 15 minuuttia jonka jälkeen pääset makoisan savukalan kimppuun
Kirjoita kommentti

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Lohifile sähkösavustimellaAdd yours →

Kirjoita kommentti