Naudan ribs |
Possun ribsit ovat tulleet tutuksi jo useamman vuoden ajalta joten nyt lähti ostoskärryihin mukaan naudan ribsit.
Sen verran olin lukenut asiasta että naudan ribsit jos meinaa saada mureiksi ja maukkaiksi niin ihan niin helpolla ei pääse kuin porsaan ribseissä.
Minulla oli neljä isoa ribsiä joten ajattelin tehdä kaksi versiota, kumpikin tehdään samalla reseptillä mutta kaksi ribsiä jätän grillin yläritilälle 1,5 tunniksi lepäilemään miedolle lämmölle.
Leikkaa ribsestä ylimääräiset kalvot pois.
Ribsit kiehumaan kahdeksi tunniksi runsaaseen veteen (n.2,5l ) jossa yksi kynnetön valkosipuli halkaistuna, 3 lihafondia ja reilusti tuoretta timjamia.
Parin tunnin päästä ribsit pois kiehumasta ja annetaan jäähtyä.
Seuraavaksi hierotaan barbequemaustetta lihan pintaa.
Lopuksi reilusti BBQ-kastiketta päälle ja grilliin.
Käännellään muutamia kertoja jonka aikana sivellään bbq-kastiketta lisää pintaan.
Ajatus oli valmistaa ribsit kaasugrillillä mutta tietenkin kaasu oli loppui heti alkuun joten hiiligrilli esiin ja onneksi brikettejäkin löytyi. Toisaalta hiiligrilli antoi varmastikin paremman lopputuloksen tähän testiin eli parempi näin.
Ribsit |
Yllä kuvassa olevat kaksi yksittäistä ribsiä oli grillissä noin parikymmentä minuuttia.
Maku jäi hieman puuttumaan joten keitinvedessä saa olla reilusti mausteita jotta myös lihassa löytyy makua. Liha ei myöskään ollut mureutunut vielä niin kuin oletin.
Ribs |
Nämä loput kaksi ribsiä pidin grillissä loppulämmöissä noin 1,5 tuntia ja tulihan niistä ehdottomasti parempia. Mureata mutta ei kuitenkaan kuivaa.
Lopputulos siis oli että nopeasti näistä ei saa mureita ja mausteita kannattaa käyttää ainakin reilummin kuin porsaan ribseihin jos haluaa saada lihan maistumaan.
Tulen toistekin kokeilemaan näitä mutta nyt jo täytyy alkaa miettimään millä mausteilla?
Ja keittämisen voisi vaihtaa uuniin… no kesää on vielä jäljellä