Hapankaali Jigae |
Nyt jotain aivan muuta mitä normaalisti on tullut tehtyä.
Korealainen porsaanlihakeitto eli Kimchi Jigae.
Sen verran muutan reseptiä alkuperäisestä että kimchin sijaan laitan kotimaista hapankaalia.
Reseptin löysin “Mitä tänään syötäisiin” sivulta.
Harvemmin tulee käytettyä hapankaalia ruuan tekemisessä ja yleensäkin, huolimatta sen terveysvaikutuksista erityisesti vatsalle.
Hapankaalin maku raakana syötynä saattaa olla liiankin voimakas monelle mutta kun sen hauduttaa esimerkiksi porsaankyljen kanssa (niin kuin tässä tapauksessa) se antaa uskomattoman pehmeän maun keittoon tai pataan.
Nämä ainekset tarvitset:
n. 250g Porsaankylkeä
400g Hapankaalia (tavallinen, valkosipuli tai purjo)
1 kpl Sipuli
3 kpl Valkosipulin kynsiä (jos et käytä valkosipulihapankaalia)
1/2 tl Inkivääriä raastettuna
1 rkl Kalakastiketta
1 rkl Soijakastiketta
1 rkl Seesamiöljyä
4-5 rkl Sweet Chilikastiketta (tai Chilitahnaa maun mukaan)
8 dl Vettä
2 kpl Kanafondia tai Kanaliemikuutiota
250g Maustamatonta Tofua
Kevätsipulia
Tuoretta Chiliä
Viipaloi porsaankylki sopiviksi annospaloiksi.
Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Laita vesi kiehumaan omaan kattilaan ja lisää kanafondit.
Ruskista liha padassa.
Lisää hapaankaali lihan sekaan ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
Lisää sipulit, öljy, kastikkeet ja sekoita.
Kaada kiehunut kanaliemi kattilasta pataan ja anna hautua hiljalleen kiehuen 15 minuuttia.
Viipaloi tofu ja lisää ne myös keittoon.
Hauduta vielä 10 minuuttia.
Pilko kevätsipuli sekä chili pieniksi renkaiksi.
Lisää keittoon ennen tarjoilua.
Lisää keittoon ennen tarjoilua.
Chilin kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei käytä liian tulista chiliä joten kannattaa maistella keittoa hautumisen aikana.
Keitosta tuli niin hyvää, että täytyy ihan katsoa mihin muuhun saisi tuon hapankaalin sopimaan.