1kpl      Broileri

Maustevoi:
100g     Voita
3kpl           Valkosipulin kynsiä
1kpl      Sitruuna
                  Tinjamia
             Suolaa
                   Mustapippuria myllystä

Ota broileri huoneenlämpöön tunti ennen uuniin laittoa.
Jos käytät pakastebroileria niin sulata se jääkaapissa yön yli ohjeen mukaan.
Tässä vaiheessa voit laittaa uunin 240 asteeseen.
Aloita maustevoin valmistus leikkaamalla 100g voita kulhoon.
Anna voin hieman pehmetä lämpimässä ja raasta valkosipulit ja sitruunan kuori sekaan.
Lisää mausteet ja sekoita hyvin.
Laita maustevoiseos jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Huuhtele broileri sisältä sekä ulkopinnastaan ja kuivaa se talouspaperiin.
Hiero hieman suolaa ja pippuria broilerin sisälle sekä ulkopintaan.
Ota broileri ja nosta nahkaa ylös sen verran että saat varovasti sormilla erotettua nahan rintafileistä.
Seuraavaksi lisää maustevoi esim. lusikkaa avuksi käyttäen nahan ja fileen väliin.

Loput maustevoit laita broilerin sisälle.
Halkaise sitruuna ja kummatkin puoliskot myös sisälle.
Käännä koivet ristiin ja sido paistinarulla ne kiinni.

Asettele broileri paistoastiaan ja astia uunin keskitasolle.
Laske heti uunin lämpö noin 175 asteeseen.
Kypsyminen kestää noin 1,5 tuntia jonka aikana valele välillä paistirasvaa tipun päälle.
Jos sinulla on lihalämpömittari niin käytä sitä.
Muista että mittarin piikki ei saa osua luuhun vaan paksuimpaan kohtaan lihaan.
Kun sisälämpötila on 75 astetta niin voit ottaa tipun pois uunista.
Anna vetäytyä noin vartti ennen kuin aloitat lihan leikkaamisen.

En ole koskaan erityisemmin ollut grillatun broilerin ystävä mutta nyt on pakko sanoa että tällä tavalla tehtynä lihasta tulee todella mehevä ja maustevoin avulla myös hyvän makuinen.
Rapea nahka oli jotain siis aivan taivaallista.
Reseptihän on alkujaan Jamie Oliverin Alaston kokki sarjasta ja toimii edelleen hyvin.
Suosittelen kokeilemaan.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti