Seesamkuorrutettua Chilikanaa

Taas kerran olin kantanut jääkaappiin broilerin rintafileitä mutta tällä kertaa halusin jotain hieman erikoisempaa.
Nyt mennään pienellä aasialaisella twistillä ja broiskun rintafileistä saadaan helposti ja nopeasti hieman erikoisempaa ulkonäöllisesti ja myös maultaan.

4-5 kpl        Broilerin Filettä
2 dl                 Seesaminsiemeniä
1 dl             Oliiviöljyä
2 rkl                Juoksevaa Hunajaa
1                 Punainen Chili
2tl                   Paprikajauhetta
1                 Valkosipulin kynsi
2tl                   Mustapippuria
1tl               Suolaa
                        Korianteria

Leikkaa fileet noin 2cm leveiksi suikaleiksi.
Halkaise chili ja poista siemenet, jonka jälkeen pilko pieneksi.
Tässä vaiheessa voit laittaa uunin lämpeämään 180 asteeseen.
Sekoita keskenään öljy, hunaja chili, pilkottu valkosipuli ja mausteet.
Anna tekeytyä noin 15 minuuttia.
Kaada marinadi filesuikaleiden päälle ja sekoita hyvin.
Anna taas tekeytyä noin 15 minuuttia.
Ota uunipelti ja siihen leivinpaperi.
Kaada lautaselle seesaminsiemenet ja kääntele niissä filesuikaleet.
Laita filesuikaleet pellille niin että ne eivät ole päällekkäin.
Fileet uuniin noin 30 minuutiksi.
Käy vilkaisemassa välillä ettei pinta pala liikaa.
Lopuksi nosta fileet kulhoon ja leikkaa päälle hieman tuoretta korianteria… koristeeksi ja makua antamaan.

Tämän kanssa sopii hyvin keitetty basmatiriisi jonka keitinveteen on heitetty mukaan hieman curryä.
Kun riisi on valmista lisäsin vielä pienen lorauksen kalakastiketta joka haisee uskomattoman pahalle mutta antaa mielettömän hyvää makua.
Yllättävän helppoa ja yllättävän hyvän makuista, kannattaa kokeilla.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Seesamkuorrutettua ChilikanaaAdd yours →

Kirjoita kommentti