Uunissa paahdettu Broileri

  • Kunhan kerran teet tämän niin kaupan grilli broilerit eivät enää oikein innosta.
  • Aikaa tähän menee pari tuntia mutta lopputulos palkitsee.
  • Jos et pidä timjamista niin laita sen tilalle vaikka rosmariinia.
  • Jos käytät pakaste broileria niin sulata se hyvissä ajoin ennen kun aloitat.
  • Myös maustevoi kannattaa tehdä vaikka tunti aikaisemmin ja jättää se huoneen lämpöön niin saat broileriin makua vieläkin paremmin.
  • Kun kypsennät broilerin niin juurekset kypsyy siinä samalla.

1kpl     Kokonainen Broileri (maustamaton)                                                                                          Juureksia ja Oliiviöljyä

Maustevoi:
100g     Voita
1           Sitruunan kuoret raastettuna
4-5        Valkosipulin kynttä
Suolaa myllystä
Mustapippuria myllystä
Tuoretta Timjamia

  • Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
  • Aloita tekemällä maustevoi eli raasta pieneen kulhoon valkosipulit ja sitruunan kuori.
  • Älä raasta sitä valkoista osaa sitruunasta.
  • Lisää mukaan huoneen lämpöinen voi, pieniksi pilkottu timjami, suolaa ja mustapippuri.
  • Ota talouspaperia ja kuivaa broilerin pinta.
  • Raota broilerin nahka sormin lihasta ja lusikkaa apuna käyttäen ujuta maustevoi nahan alle ja levitä se tasaisesti joka paikkaan… myös koipiin.
  • Voit tehdä pienet viillot nahkaan jotta saat maustevoin helpommin levitettyä.
  • Loput maustevoista mitä et saa mahtumaan nahan alle, laita broilerin sisään.
  • Öljyä broilerin pinta käsin ja lisää myllystä suolaa ja mustapippuria päälle.
  • Broilerin sisään takalistosta menee suolaa, mustapippuria, timjamia reilusti ja yksi sitruuna pitkittäin puolitettuna.
  • Lisää myös öljytyt juurekset ja suolaa/pippuria päälle.
  • Sido linnun jalat paistinarulla ja nosta voideltuun uunivuokaan.
  • Laske heti uunin lämpö 180 asteeseen.
  • Valele paiston aikana vuuan pohjalle kertyneellä rasvalla broiskun pintaa parinkymmenen minuutin välein.
  • Aikaa menee n.1 – 1,5 tuntia riippuen broiskun koosta.
  • Käytä lihalämpömittaria ja kun mittari näytää 75 astetta nosta vuoka uunista anna tekeytyä 10-15 minuuttia.
  • Lopputuloksena mehevä ja maistuva broileri… bon apetit.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Uunissa paahdettu BroileriAdd yours →

Kirjoita kommentti