- Kunhan kerran teet tämän niin kaupan grilli broilerit eivät enää oikein innosta.
- Aikaa tähän menee pari tuntia mutta lopputulos palkitsee.
- Jos et pidä timjamista niin laita sen tilalle vaikka rosmariinia.
- Jos käytät pakaste broileria niin sulata se hyvissä ajoin ennen kun aloitat.
- Myös maustevoi kannattaa tehdä vaikka tunti aikaisemmin ja jättää se huoneen lämpöön niin saat broileriin makua vieläkin paremmin.
- Kun kypsennät broilerin niin juurekset kypsyy siinä samalla.
1kpl Kokonainen Broileri (maustamaton) Juureksia ja Oliiviöljyä
Maustevoi:
100g Voita
1 Sitruunan kuoret raastettuna
4-5 Valkosipulin kynttä
Suolaa myllystä
Mustapippuria myllystä
Tuoretta Timjamia
- Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
- Aloita tekemällä maustevoi eli raasta pieneen kulhoon valkosipulit ja sitruunan kuori.
- Älä raasta sitä valkoista osaa sitruunasta.
- Lisää mukaan huoneen lämpöinen voi, pieniksi pilkottu timjami, suolaa ja mustapippuri.
- Ota talouspaperia ja kuivaa broilerin pinta.
- Raota broilerin nahka sormin lihasta ja lusikkaa apuna käyttäen ujuta maustevoi nahan alle ja levitä se tasaisesti joka paikkaan… myös koipiin.
- Voit tehdä pienet viillot nahkaan jotta saat maustevoin helpommin levitettyä.
- Loput maustevoista mitä et saa mahtumaan nahan alle, laita broilerin sisään.
- Öljyä broilerin pinta käsin ja lisää myllystä suolaa ja mustapippuria päälle.
- Broilerin sisään takalistosta menee suolaa, mustapippuria, timjamia reilusti ja yksi sitruuna pitkittäin puolitettuna.
- Lisää myös öljytyt juurekset ja suolaa/pippuria päälle.
- Sido linnun jalat paistinarulla ja nosta voideltuun uunivuokaan.
- Laske heti uunin lämpö 180 asteeseen.
- Valele paiston aikana vuuan pohjalle kertyneellä rasvalla broiskun pintaa parinkymmenen minuutin välein.
- Aikaa menee n.1 – 1,5 tuntia riippuen broiskun koosta.
- Käytä lihalämpömittaria ja kun mittari näytää 75 astetta nosta vuoka uunista anna tekeytyä 10-15 minuuttia.
- Lopputuloksena mehevä ja maistuva broileri… bon apetit.