Risotto
Risoton tekeminen on helppoa ja takuumaukasta kunhan ei pidä kiirettä riisin kypsymisen kanssa, eikä anna risottomassan kuivua liikaa.
Itse käytän kanalientä vahvemman maun vuoksi mutta kasvisliemi sopii myös mainiosti risottoon.

4 dl      Risottoriisiä
1,2 l     Kanalientä
1 dl      Kuivaa Valkoviiniä
1 dl      Parmesaaniraastetta
1          Sipuli
2 kpl    Valkosipulin kynsiä
3 rkl     Voita
3 rkl     Oliiviöljyä
Timjamia tai Persiljaa
Herkkusieniä

Pilko sipulit pieniksi.
Kuullota pannulla sipulit kevyesti öljyssä keskilämmöllä.
Lisää riisi ja paahda niitä pannulla koko ajan käännellen pari minuuttia.
Tässä käytin Arborioriisiä.
Nosta hieman lämpöä ja kaada valkoviini myös pannulle.
Sekoita ja kun viini on imeytynyt riisiin niin laske lämmöt keskilämmölle.
Lisää kanalientä pannulle kauhallinen kerrallaan välillä sekoittaen.
Aina kun liemi on imeytynyt riisiin niin lisää taas lientä.
Kypsennyt kestää n.20 minuuttia riisistä riippuen… maistele välillä.
Pilkotut herkkusienet voit lisätä puolessa väliä kypsennystä.
Kun riisit ovat al dente eli eivät täysin pehmeitä niin lisää juustoraaste ja voi.
Lopuksi hieman mustapippuria myllystä, tuoretta timjamia ja tarvittaessa suolaa.
Risoton pitää jäädä kermaiseksi eli älä kypsennä kuivaksi.

Kalan paistoin erikseen pannulla.
Kuivaa lohifile ja hiero pintaan hieman öljyä.
Mausta suolalla.
Laita file kuumalle pannulle nahkapuoli alaspäin.
Paista kunnes nahka kypsyy rapeaksi (n.4 min riippuen fileen paksuudesta)
Käännä file ja paista pari minuuttia toiselta puolelta.
Mausta myllystä mustapippuria ja sitruunasta hieman mehua päälle.

Ota reilu kauhallinen risottoa lautaselle ja asettele lohifile päälle.
Purista vielä sitruunasta mehua risottoon ja tilliä koristeeksi.
Valmista…

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *