Nyt menin ulos mukavuusalueeltani. Olen aina ollut sitä mieltä että ruokaa tehdessä maustaminen ja nimenomaan suolan lisääminen on lähes pakollista jos haluaa saada hyvää syötävää.
Vaimollani on nyt menossa kuukauden kestävä ruokaremontti mihin ei kuulu lainkaan suola eikä sokeri… ei edes vähän.
Nyt siis oli tarkoitus tehdä yhteinen ruoka ja ruokalistalle pääsi kokonainen kirjolohi uunissa… mutta ilman suolaa.

Mausteet ja yrtit eivät sentään olleet pannassa. Yleensä kalan kanssa olen varovainen maustamisen kanssa mutta nyt suolan puuttuessa sai vähän revitellä 🙂
Kalan sisään suolatonta voita, tilliä, lipstikkaa, sitruunaa, valkopippuria, kurkumaa ja kalan ulkopintaan chiliä, valkopippuria sitruunalohkoja ja tilliä… plus mitä vaimo salaa vielä heitti sinne???

Vähän yli kiloinen kirjolohi oli 200 °C asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
En käärinyt kalaa folioon koska silloin siitä tulee höyrytetty, ja minä halusin kalan pinnan rapeaksi.
Folioon kääriminen toimii kylläkin paremmin esimerkiksi grillatessa avotulella.
Paistolämoömittarin näyttäessä 55 °C astetta otin lohen pois uunista annoin vetäytyä kymmenen minuuttia.

Lopputuloksena erittäin mehukas ja hyvän makuinen kirjolohi.
Vaikka epäilinkin suolan puuttumista niin todennäköisesti lipstikka antoi hieman suolaista makua kalaan. Jatkossa suola kyllä edelleenkin kuuluu minulla ruuan maustamiseen mutta pienemmissä määrin ja yrttejä tulen käyttämään ehdottomasti enemmän. 
Olihan hyvää.

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti