Viime vuosina kauppojen lihatiskeiltä on ilmestynyt entistä enemmän hieman eksoottisempia grillattavia lihoja ja yksi sellainen on tämä Picanha.
Picanha liha leikataan naudan ulkopaistin kärkiosasta ja siihen jätetään yleensä rasvakerros päälle joka pitää lihan mehevänä kypsennyksen aikana.
Varsinkin Etelä-Amerikassa tämä grilliherkku on ollut jo pitkään huippusuosittu ja monen mielestä paras grilliliha.
Tässä reseptissä kypsennys tapahtuu siis sous videllä mutta pelkällä grillilläkin saat Picanhasta täydellisiä pihvejä… nopea grillaus pintoihin ja miedommalle lämmölle loppukypsennys… suolaa ja mustapippuria pintaan ja se on siinä.
Mutta nyt olisi tarkoitus saada sous videllä täydellinen kypsyys lihaan, grillistä hieman tulen makua pintaan, joten lopulta syödessä saattaa jopa kyynel vierähtää poskelle =)
Picanha pihvit àla Sous Vide
Ainekset
- 1 kpl Picanha lihaa n. 1,5kg
- Timjamia
- Suolaa ja mustapippuria myllystä
- Sormisuolaa
Ohjeet
- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kokkailun aloitusta
- Lihan pinnassa on noin sentin paksuinen rasvakerros, älä missään tapauksessa leikkaa tätä makurasvaa pois koska siitä pihvi tulee saamaan makunsa
- Laita sous vide laite toimtakuntoon ja aseta veden lämpötila 58 asteeseen, Jos haluat syödä pihvit medium miinuksena niin siinä tapauksessa laita lämpötila 55 asteeseen
- Leikkaa liha noin 3 cm paksuiksi pihveiksi ja mausta suolalla sekä pippurilla
- Laita pihvit vacuumipussiin max. 2 kpl per pussi
- Lisää vacuumipusseihin tuoretta timjamia pari oksaa per pussi
- Ota pusseista ilmat pois joko vacuumikoneella tai sitten upotat ne veteen niin että ilmat painuu pois pussista
- Jätä sous videen kypsymään 2 tunniksi
- Parin tunnin päästä ota lihat pois vacuumista ja kuivaa pinnat
- Anna jäähtyä hetken ja grillaa pintoihin nopeasti hyvä grillausjälki (voit käyttää myös paistinpannua)
- Leikkaa pihvit ohuiksi siivuiksi niin että leikkaat lihassyiden poikki jolloin liha on mureaa
- Lopuksi sormisuolaa päälle ja esimerkiksi Chimichurrikastiketta kaveriksi... loistava combo