Lyhyt oppimäärä täydelliseen juustohampurilaiseen:

– Briossisämpylä
– Hyvälaatuinen jauheliha pihviin
– Tarpeeksi voimakas juusto
– Laadukas majoneesi
– Hyvän makuinen ketsuppi
– Hyvä suolakurkku, pihvitomaatti ja jääsalaattia.

Eli, jauheliha puolituntia ennen aloitusta huoneenlämpöön.
Paistinpannu erittäin kuumaksi, ei rasvaa eikä öljyä pannulle.
Muotoile pihvi käsin sopivan muotoiseksi/paksuiseksi.
Paina sormilla pihvin keskelle kuoppa niinpihvi paistuu tasapaksuksi.
Lorauta pieni tilkka öljyä pihvin pinnalle ja hiero käsin öljy pintaan.
Laita pihvi kuumalle pannulle ja lisää myllystä merisuolaa
Paista hyvä paistopinta ja käännä pihvi.
Lisää mustapippuri tai bbq-mauste.
Laita pihvin päälle muutama siivu juustoa.
Anna pihvin olla pannulla kunnes pihvissä on hyvä medium kypsyys.
Juuston saat sulamaan pihvin päälle hyvin kun laitat paistin pannuun kannen päälle.
Paahda sämpylän puolikkaat kuivalla pannulla (tai mikrossa) ja laita sämpylän pohja lautaselle.
Pohjasämpylän päälle ketsuppia ja pihvi päälle.
Tomaatti, suolakurkku ja salaatti seuraavaksi.
Päällimmäiseksi majoneesi ja sämpylänkansi kiinni… se on siinä.

Hyvän tuosta hampurilaisesta teki pihvi. Kävin ostamassa pihvit Helsingin Itäkeskuksesta löytyvästä lihakaupasta – ITIS MEAT HOUSE 
Heillä hampurilaispihvien rasvaprosentti on noin 20% ja liha oli erittäin hyvälaatuista naudan/härän lapaa.
Briossosämpylät löytyi yllättäen Prismasta ja vaikkakin ne oli ns. tehdaspakattuja niin toimi kuin junan vessa näissä hampurilaisissa.

Jälleen kerran tuli todistettua se että vähemmän on enemmän. Ei siis kannata ladata hampurilaista täyteen kaikkea mahdollista. Hetken mietin olisiko pitänyt paistaa pekonia lisäksi mutta pihvin rasvaisuus korvasi pekonin paremmin kuin hyvin.

Grillikausi alkaa olemaan ohi mutta paistinpannu ja sähköhella korvaa grillin erittäin hyvin.
Eiku rillaamaan…

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti