Tämä kesä oli kanttarellien satoa ajatellen erittäin hyvä.
Jo heinäkuusta asti löytyi kanttarelleja runsaasti ja ehkä yleisin ruoka mitä tuli niistä tehtyä oli kanttarelliskastike kermassa.
Tällä kertaa kanttarellit pääsi kerman kanssa keittoon ja ei todellakaan viimeistä kertaa.
Helppo ja nopea tehdä.
Jos haluaa kevyemmän version niin voit jättää sulatejuuston ja pekonin pois, kevyempi ruokakerma tilalle… toimii myös tuolla reseptillä hyvin.
1 litra Kanttarelleja
100g Pekonia
1 Sipuli
2 Valkosipulin kynttä
2 – 3dl Kanalientä
4dl Ruokakermaa
1/2 Koskenlaskija juusto
Voita
Mustapippuria myllystä (tarvittaessa suolaa)
Persiljaa
Ota pannu ja paista pekoni rapeaksi ja nosta ne talouspaperin päälle.
Puhdista pannu ja paista voissa pieniksi pilkotut sipulit ja kanttarellit.
Kun neste on haihtunut lisää kanaliemi ja mustapippuri.
Lisää ensin vain 2dl ja jos lopussa keitto on mielestäsi liian paksua niin lisää loput.
Leikkaa veitsellä rapea pekoni pieneksi muruksi.
Anna hautua noin 20 minuuttia jonka jälkeen lisää kerma, paloiteltu sulatejuusto ja pekonimuru.
Anna vielä hautua hiljalleen niin että sulatejuusto sekoittuu keittoon.
Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
Viimeistele persiljasilpulla.