Sinisimpukat

Sinisimpukat salvia-valkoviiniliemessä

Moules marinieres
Tällä kertaa olen hieman “parannellut” reseptiä joka on Ranskalainen klassikkoannos ja tarjoillaan yleensä vaalean leivän kanssa. Yllättäen ranskalaiset perunat majoneesilla toimii hyvin näiden simpukoiden kaverina.
Tämä ruoka tunnetaan Ransakassa paremmin nimeltä Moules marinières eli Simpukat merimiehen tapaan.
Salvia sopii erittäin hyvin kalan kanssa joten tässä kokeilin nyt salvian käyttöä simpukoissa.
Tuoreet sinisimpukat ovat erittäin edullisia kaupassa ja niiden esivalmistelukin on todella helppoa.
Putsaat ne kylmässä juoksevassa vedessä samalla veitsellä raaputtaen kuoren saranapuolelta “parrat” pois ja kuorien pinnat puhtaaksi.
Nyt ostin kaupasta sinisimpukat pakasteena jotka olivat jo valmiiksi putsattuja.
Tämän reseptin juju on liemi… liemen maku on jotain taivaalisen ja uskomattoman välillä. Myös simpukoiden maku on erittäin hyvä mutta lientä kannattaa tehdä sen verran reilusti jotta kun simpukat on syöty, pääsee ryystämään loput liemet simpukan kuoria lusikkana käyttäen.
Älä koskaan syö sellaista simpukkaa jonka kuoret eivät ole avautuneet kypsennyksessä. Heitä sellaiset pois.
Jos käytät tuoreita eläviä simpukoita voit kopauttaa simpukoita pöytää vasten, ja jos kuori ei sulkeudu, heitä sellaiset simpukat pois jo ennen kypsennystä.
… ai niin… se salvia sopii muuten näihin sinisimpukoihin kuin nenä päähän =)

Sinisimpukat salvia-valkoviiniliemessä

Prep-aika10 mins
Kokkaus aika15 mins
Kokonaisaika25 mins
Ruokalista: Alkuruoka
Cuisine: French
Tarjoilut: 4 henk.
Kustannus: 10 €

Ainekset

  • 2 ltk Sinisimpukoita pakaste
  • 2 dl Valkoviiniä kuivaa
  • 2 dl Kalafondia
  • 2 dl Kermaa
  • 2 kpl Valkosipulin kynsiä
  • 1 kpl Shalottisipulia
  • 1 rkl Voita
  • 5-6 lehteä Salviaa
  • Persiljaa
  • Mustapippuria

Ohjeet

  • Pilko sipuli ja valkosipuli
  • Kuumenna voi reilun kokoisessa kattilassa ja lisää salvian lehdet
  • Nosta myös pilkotut sipulit salviavoihin ja kuullota hetken aikaa
  • Lisää viini sekä kalafondi ja mausta mustapippurilla
  • Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia ja lisää jäiset sinisimpukat
  • Jätä kiehumaan hiljalleen 5 minuutiksi kansi päällä
  • Lisää lopuksi kerma ja silputtu persilja
  • Tarkista liemen maku ja mausta mustapippurilla jos tarvitsee

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

0 comments on “Sinisimpukat salvia-valkoviiniliemessäAdd yours →

Kirjoita kommentti