Olin viikolla käynyt keräämässä suppilovahveroita ja ajatuksena oli tehdä niistä perus sienikastike. Kuitenkin koko viikon mieleni oli tehnyt jotain Thai tyylistä ruokaa missä olisi vähän tulisuutta, makeutta, mausteisuutta ja hapokkuutta. Perinteinen Suomalainen sienikastike kohtaa siis tässä aasialaiset maut.
Käytin tähän kastikkeeseen jauhelihaa, mutta jättämällä lihan pois ja vaihtamalla kanaliemen kasvisliemeksi, tämä muuttuu loistavaksi kasvisruuaksi.
Pidän Thairuokien makumaailmasta (kunhan chilin määrä pysyy maltillisena) ja tähän kastikkeeseen on tarkoitus saada juurikin näitä makuja.
Ei tämä mikään aito Thairuoka ole mutta mielettömän hyvä sienikastike jossa on chilin tulisuutta ja sienien umamia.
Suppilovahvero kastike
Tarjoilut: 4 henk.
Ainekset
- 200 g Suppilovahveroita
- 400 g Jauhelihaa
- 5 dl Kanalientä
- 2 dl Kermaa
- 2 tl Chilitahnaa
- 1 kpl Sipuli
- 1 kpl Chili
- 1/2 kpl Sitruunaruohoa
- 2 kpl Valkosipulin kynsiä
- 3 rkl Sweetchiliä
- 1 rkl Omenaviinietikkaa
- 1 kpl Limeä
- Suolaa ja mustapippuria myllysta
- Persiljaa tai korianteria
- Nuudelia
Ohjeet
- Aloita pilkkomalla sipulit ja chili
- Kuullota pannulla sipulit ja lisää jauheliha
- Ruskista jauheliha, mausta se suolalla ja mustapippurilla
- Siirrä jauheliha lautaselle ja lisää sienet pannulle
- Paista sieniä kuumalla pannulla kunnes neste on haihtunut pois
- Lisää pannulle jo paistettu jauheliha, kanaliemi, chilitahna, omenaviinietikka, sweetchili, pilkottu chili ja hieman nuijittu sitruunaruohon pala
- Anna hautua pannulla noin viisi minuuttia. Lisää kerma ja purista limestä mehua mukaan
- Keitä kasaan niin kauan kunnes olet tyytyväinen kastikkeen koostumukseen
- Lopuksi lisää yrtit, tarkista maku ja keitä nuudelit
That’s one healthy Autumn dish with a lot of flavour!
Yep, that’s right 🔥👌