Tällä kertaa on vain pakko jakaa teille nämä kuvat ja muutamalla sanalla kertoa kuinka hyvää voi olla grillattu pihvi, jos raaka-aineet ovat hyvälaatuisia.
Pihveinä tässä on kotimaisesta naudan ulkofilettä jossa mahtava marmorointi.
Marmorimainen rasvakuvio muodostuu nuoren sonnin kudoksiin karjankasvatustekniikalla eli ruokinnalla.
Lihan rasva on öljymäistä ja sisältää omega 3 ja omega 6 -rasvahappoja.
Ehkä tunnetuin ja samalla myös kallein marmorisoitunut pihviliha on Japanilainen Kobe-härän liha, joka on tavaramerkillä suojattu tietyn alueen tarkoin valvottu tuotemerkki, samaan tapaan kuin shampanja Ranskassa. Yhden Kobe-härästä tehdyn pihviannoksen hinta saattaa kivuta jopa satoihin euroihin.
Tarina kertoo myös että Kobe-karjan sonneja hierotaan sakella, niille luetaan haikuja ja juotetaan olutta… ehkä näin on ollut joskus mutta tuskin on enää tätä päivää.
Pihvit maustoin kevyesti merisuolalla ja mustapippurilla, kypsyytenä medium.
Tässä en kikkaillut lihalämpömittarien kanssa vaan luotin omaan tieto/taitoon ja hyvä tuli.
Jos grillaus ei onnistu niin nämä pivit paistuu mainiosti paistinpannullakin.