Yli viikko flunssaa nyt takana ja syöminen on jäänyt vähemmälle johtuen siitä että kaikki maistuu pahville.
Nyt tarkoitus olisi saada ruoka maistumaan joltain eli lähdetään kokeilemaan jos thairuokaan saisi tarpeeksi makua.
Ensimmäistä kertaa tulee nyt myös kokeiltua punaista currytahnaa joten makua kohti.
500g Broilerin filettä (maustamaton)
2 kpl Paprikoita
1 kpl Sipuli
2 kpl Valkosipulin kynsiä
2 tl Inkivääriä (tuore)
1 kpl Chili (tuore)
1 dl Pähkinävoita
1 dl Maapähkinöitä
1 tlk Kookosmaitoa
2 dl Kanafondia
1 rkl Ruskeaa Sokeria
1 rkl Punaista Currytahnaa
1 rkl Kalakastiketta
1 rkl Soijaa
2 kpl Sitruunaruohoa
2 kpl Limelehteä
1 kpl Lime
Korianteria (tuoretta)
Öljyä paistamiseen
Aluksi kannattaa valmistella ainekset eli pilkkoa sipuli, valkosipuli, paprikat, chili ja broilerin fileet.
Raasta myös inkivääri valmiiksi ja pilko maapähkinät hieman pienemmiksi.
Sitruunaruohon pinta kannattaa ensin lihanuijalla rikkoa mutta muuten voit laittaa ne kastikeeseen kokonaisena. Nouki ne pois kastikkeesta ennen tarjoamista.
Ota reilun kokoinen paistinpannu tai Wok-pannu.
Kuumenna se ja lisää öljy.
Laita sekaan pilkotut sipulit ja chili ja kuullota hetken aikaa.
Lisää pilkotut kananfileet ja ruskista niitä hetki.
Seuraavaksi lisää pannulle kookosmaito, currytahna, kalakastike, soija, raastettu inkivääri, pähkinävoi, paprikat, limelehti, sitruunaruoho, sokeri, kanafondi ja pähkinät.
Anna hautua noin 20 minuuttia.
Maista ja lisää currytahnaa jos tuntuu että potkua ei ole tarpeeksi.
Lopuksi purista yhden limen mehut kastikkeeseen lisää oman maun mukaan korianteria.
Basmatiriisi sopii hyvin tämän kanssa ja jos alkuun tekisi vielä pienen salaatin niin täydellistä.