Kevät on hienoa aikaa.
Kauppojen tiskeiltä alkaa pikkuhiljaa löytymään uudensadon vihanneksia ym. herkkuja joista on voinut vain haaveilla koko pitkän talven.
Nyt en pystynyt kävelemään ohi vihreiden parsojen enkä siitakesienien vaan pakko oli pientä nimellistä korvausta vastaan tuoda ne kotiin kaupasta.
Kaveriksi niille otin porsaan ulkofilettä jonka pitäisi juurikin hyvin tulla toimeen parsojen ja sienien kanssa.
Parsaa pannulla:
Leikkaa parsan kannoista pois puumaiset osat eli noin 2-3cm.
Kuori parsat nuppuihin asti.
Uuden sadon parsaa ei tarvitse kuoria.
Lisää pannulle voita, öljyä, sipulia sekä timjamia.
Laita mukaan parsat ja paista pintaan kaunis väri.
Lisää kuumaa vettä niin että parsat lähes peittyvät.
Laita kansi raolleen päälle ja anna kiehua pannulla niin kauan kunnes parsat ovat lähes kypsiä.
Nosta talouspaperille valumaan.
Voitele sulalla voilla.
Takuulla hyvää…
Kastike:
150g Siitakesieniä
1kpl Sipulia
2kpl Valkosipulin kynsiä
1rkl Vehnäjauhoja
2rkl Voita
2dl Kanalientä
2dl Ruokakermaa/Ranskankermaa
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Pilko sipulit pieniksi ja kuullota ne pannulla johon olet lisännyt voita.
Siivuta sienet ja lisää ne myös pannulle.
Muutaman minuutin päästä ripottele vehnäjauhot seoksen päälle ja sekoita.
Älä anna ruskistua liikaa.
Kaada lopulta myös lihaliemi ja kerma pannulle koko ajan sekoittaen.
Anna kiehahtaa hetki ja tarkista maku.
Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Leivitetyt Porsaanulkofileet:
Löytyy tästä linkistä: Paneroitu-Porsaan-Ulkofile