Pikaruokaa parhaimmillaan:
Osta hyvälaatuista naudan/härän sisäfilettä.
Jos ostat kokonaisen sisäfileen niin parhaimmat pihvit saat fileen keskiosasta.
Leikkaa fileestä noin 4-5cm paksut pihvit.
Pihvit huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista.
Laita pihville myllystä merisuolaa ja mustapippuria kummallekin puolelle.
Paistinpannu kuumaksi ja voita/öljyä pannulle.
Maksimissaan kaksi pihviä/pannu ettei paistinpannu kylmene.
Pihvi pannulle ja paista hyvä paistopinta kummallekin puolelle.
Anna pihvin jäädä pannulle ja kaada 2dl kuohukerma sekaan. Lisää kermaan hieman suolaa ja enemmän mustapippuria. (n.2-3 tl) Anna kiehahtaa. 2dl kermaa riittää kahdelle.
Laita pannu uuniin noin 6-10 minuutiksi riippuen pihvien paksuudesta.
Kannattaa käytää lihalämpömittaria. Kun sisälämpötilanäyttää 52 astetta niin ota pihvi pois uunista ja anna tekeytyä 5-10 minuuttia foliossa. Tällöin pihvi on medium.
Ranskalaiset perunat kypsyy uunissa samalla kun pihvikin.