Viikko sitten tuli käytyä metsässä sieniä etsimässä ja kanttarellit sekä tatit loistivat poissaolollaan. Nyt uusi yritys samoihin paikkoihin ja tatteja löytyi joka puolella. Herkkutatteja sekä punikkitatteja varsinkin.
Tarkoitus oli näistä tehdä tattirisottoa mutta vasten parempaa tietoani risottoriisiä ei sitten löytynytkään kaapeistani joten Plan B eli perunat tulille ja kastikkeen tekoon

Kermainen Tattikastike

Prep-aika10 minutes
Kokkaus aika25 minutes
Kokonaisaika35 minutes
Ruokalista: Kastike
Cuisine: Skandinavian
Kustannus: 5 €

Ainekset

  • 200 - 300 g Tatteja tai muita ruokasieniä
  • 2 dl Kermaa vaihtoehtoisesti koskenlaskija juusto
  • 3 dl Kanafondia tai kasvisfondia
  • 1 kpl Sipuli
  • Mustapippuria myllystä
  • Tuoretta Timjamia ja persiljaa
  • Voita ja öljyä paistamiseen

Ohjeet

  • Pilko sipuli sekä sienet mutta jätä sienet hieman isommiksi paloiksi
  • Laita paistinpannulle ruokalusikallinen voita ja loraus öljyä
  • Lisää pilkotut sienet ja sipuli
  • Paista keskilämmöllä 10 minuuttia ja mausta mustapippurilla sekä suolalla
  • Kaada kiehuva kanafondi sienien kaveriksi pannulle ja anna kiehua hiljalleen 15 - 20 minuuttia
  • Lisää myös timjami
  • Tarkista makua välillä ja tarvittaessa mausta lisää
  • Kaada kerma kastikkeeseen ja sekoita
  • Keitä kasaan vielä 10 - 15 minuuttia, tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa
  • Lopuksi pilko persilja ja ripottele kastikkeen päälle
  • Uuden sadon perunat kruunaavat tämän kastikkeen aivan uudelle tasolle... bon apetit
Kirjoita kommentti

:

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Kirjoita kommentti