No joo… oikeasti kirjolohikeitto mutta lähes oikea lohi kuitenkin raaka-aineena.
Kirjolohta saa tarjouksessa 5.90€/kg kokonaisena fisuna eli tälle parin kilon kalalle ei hirveästi hintaa tullut. Laitoin vielä vajaa puolet toisesta fileestä pakkaseen odottamaan paistinpannua eli ainakin kolmeen eri kertaan kaksi ihmistä syö tuosta kalasta.
Toisaalta se Norjanlohi on samalla tavalla kasvatettua kalaa eli harvoin kaupasta niin sanottua villiä lohta on tarjolla. Se ei niin punalihainen itämerenlohi on pyydetty mereltä joten siinä taitaa olla eniten villikalaa… ellei sitten itse pyydä eli kalasta.

Kirjolohi

1kpl        Kirjolohi n.1 – 2kg
10kpl          Perunaa keskikoko
2kpl        Sipulia
3kpl            Porkkanaa
1kpl        Palsternakkaa
0,5kpl         Lanttua
4dl          Maitoa
1pkt            Koskenlaskija-juustoa
2-3rkl      Voita
1kpl            Kalaliemikuutio
1-2kpl     Laakerinlehti
10                Mustapippuria
                Suolaa
                    Valkopippuria
                Tilliä

Laita fileoinnista jääneet perkeet kattilaan paitsi kiduksia ja nahkaa.
Lisää vettä niin paljon että perkeet peittyvät reilusti
Heitä sekaan laakerinlehti ja 10 – 15 mustapippuria.
Keitä noin 1 tunti.

Lohikeiton tarpeet

Kaada liemi toiseen kattilaan ja samalla siivilöi perkeet pois.
Jos perkeissä on vielä lihaa voit lisätä ne liemeen.
Lisää juurekset ja laita kattila taas liedelle kiehumaan.
Lisää tässä vaiheessa myös kalaliemikuutio.

Kun juurekset alkaa olemaan lähes kypsiä niin lisää koskenlaskija sekä maito.
Sekoita samalla kun liemi kiehuu jotta koskenlaskija sekoittuu hyvin.
Lisää lopuksi lohipalat, tilli ja valkopippuri.
Anna kiehua vähän aikaa niin että kalat kypsyy juuri ja juuri.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi.
Lopuksi tarkista maku ja lisää suola/pippuri jos tarpeen.

Lohikeitto

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *