Makkarakastike

Tällä kertaa jotain perinteistä ja hyvää.
Makkarakastikkeessa käytin 300g Tammelan Makuliha makkaraa ja 300g perinteistä HK:n sinistä. Suolaa en lisännyt lainkaan koska fondi jota käytin kastikkeessa oli tarpeeksi suolainen.
Lageroluena toimi alkoholiton San Miguel ja ihan hyvin toimikin.
Chiliä lisää tai ole lisäämättä oman maun mukaan.

600g         Makkaraa
2kpl              Sipulia
2kpl          Valkosipulin kynsiä
1/2dl             Vehnäjauhoja
30g           Voita ruskistukseen
3-4dl             Kanafondia
2dl            Lagerolutta
1/2                Chili
100g         Sulatejuustoa          
                     Mustapippuria
                 Suolaa
                     Persiljaa

Kuullota pilkotut sipulit ja chilit pannulla voissa.
Siirrä ne kulhoon ja ruskista makkarat pannulla.
Siirrä nekin kulhoon ja laita n. 50g voita pannulle ja ruskista hieman.
Lisää n. 1dl vehnäjauhoja ja sekoita.
Laita sekaan fondi ja olut. Sekoita.
Lisää tarvittaessa kuumaa vettä.
Kaada sekaan sipulit ja makkarakuutiot.
Anna hautua hetki ja tarkista maku.
Lisää sulatejuusto ja anna hautua vielä hetki.
Lopuksi lautaselle perunamuussia, makkarakastiketta ja päälle persiljaa…

                     

Mitä pidit?

/ 5. Äänten määrä:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *