Makkarakastike |
Tällä kertaa jotain perinteistä ja hyvää.
Makkarakastikkeessa käytin 300g Tammelan Makuliha makkaraa ja 300g perinteistä HK:n sinistä. Suolaa en lisännyt lainkaan koska fondi jota käytin kastikkeessa oli tarpeeksi suolainen.
Lageroluena toimi alkoholiton San Miguel ja ihan hyvin toimikin.
Chiliä lisää tai ole lisäämättä oman maun mukaan.
600g Makkaraa
2kpl Sipulia
2kpl Valkosipulin kynsiä
1/2dl Vehnäjauhoja
30g Voita ruskistukseen
3-4dl Kanafondia
2dl Lagerolutta
1/2 Chili
100g Sulatejuustoa
Mustapippuria
Suolaa
Persiljaa
Kuullota pilkotut sipulit ja chilit pannulla voissa.
Siirrä ne kulhoon ja ruskista makkarat pannulla.
Siirrä nekin kulhoon ja laita n. 50g voita pannulle ja ruskista hieman.
Lisää n. 1dl vehnäjauhoja ja sekoita.
Laita sekaan fondi ja olut. Sekoita.
Lisää tarvittaessa kuumaa vettä.
Kaada sekaan sipulit ja makkarakuutiot.
Anna hautua hetki ja tarkista maku.
Lisää sulatejuusto ja anna hautua vielä hetki.
Lopuksi lautaselle perunamuussia, makkarakastiketta ja päälle persiljaa…